22 feb. 2015 | 09:20

Cum să testezi iOS 9 înainte de lansarea oficială

ACTUALITATE
Cum să testezi iOS 9 înainte de lansarea oficială

Pentru a evita problemele majore de la lansarea iOS 8 de anul trecut, cei de la Apple s-au decis să iniţieze un nou  pentru iOS 9.

La mijlocul anului trecut, la scurt timp după ce au anunţat pentru prima oară OS X Yosemite, cei de la Apple au luat o decizie un pic ciudată pentru gigantul american. Au permis înscrierea tuturor doritorilor într-un beta public pentru noul OS X. Astfel, cel mai nou sistem de operare pentru Mac-uri, a putut fi testat la scară largă de un număr foarte mare de utilizatori. Beneficiile au fost evidente. Foarte multe bug-uri şi găuri de securitate, care în alte condiţii ar fi trecut neobservate până la versiunea finală, au fost remediate din timp.

Pentru că numărul celor care testează versiuni noi de iOS nu este foarte mare, Apple a avut parte de un scandal destul de mare în ultimele luni ale anului trecut. Acela s-a datorat mai multor probleme grave de stabilitate prezente în versiunea finală de iOS 8 şi în alte câteva versiuni ulterioare ce ar fi trebuit să le remedieze, iOS 8.0.1 şi iOS 8.0.2. Pentru a evita astfel de situaţii pe viitor, compania condusă de Tim Cook, începând cu iOS 8.3 şi continuând cu iOS 9, va testa noile versiuni beta de firmware pentru iDevice-uri la scară largă.

În mod evident, un astfel de experiment implică nişte riscuri pentru cei înscriși, având în vedere că vorbim de programe beta. Dacă sunteţi hotărâţi că vreţi să le ignoraţi şi aţi privit în permanenţă cu invidie la cei care aveau instalate pe iPhone , nu trebuie decât să vă înscrieţi în programul AppleSeed accesând acest link. În manieră clasică Apple, nu toţi cei care se vor înscrie vor fi aleşi, ci doar primii 100.000 de doritori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele