23 sept. 2015 | 08:29

Honda îți spune povestea companiei cu ajutorul hârtiei, iar rezultatul este impresionant [VIDEO]

VIDEO
Honda îți spune povestea companiei cu ajutorul hârtiei, iar rezultatul este impresionant [VIDEO]

Ultima reclamă a japonezilor de la Honda trebuie urmărită doar pentru simplu fapt că este un exemplu fantastic de artă animată. Spotul nu pune în prim-plan vreo mașină strălucitoare, ci îți răpește două minute pentru a sărbători istoria companiei și varietatea de produse pe care le-a oferit de-a lungul timpului.

Reclama este constituită din sute de ilustrații din hârtie combinate prin procesul de filmare stop motion. Această tehnică face ca obiectele din imagine să pară că se mișcă de unele singure. Spotul publicitar a fost filmat pe o masă mare, care juca rolul unei hărți fizice a istoriei Honda, iar foile sunt „manevrate” de o mână, într-o multitudine de cadre distincte.

Ideea centrală, aceea de hârtie, este un mod inteligent de a ne face să apreciem ce fac inginerii și producătorii: aduc la viață ideile de pe hârtie. La fel ca produsele Honda, reclama se concentrează pe motoare. Face saltul de la vehicul la vehicul, de-a lungul decadelor, și face tranziția de la un motor cu combustie internă la unul de avion. Sunt o mulțime de detalii interesante în reclamă, incluzând fundalul. Drumul mașinilor prin istoria Honda are loc prin peisaje menite să descrie perfect perioada la care fac referire.

După ce te-ai săturat să te minunezi de reclamă, te poți uita la clipul de making-of, pentru a trage cu ochiul la cum a fost creat un astfel de spot publicitar.