11 dec. 2015 | 14:08

Google Photos te ajută să-ți partajezi inteligent pozele cu prietenii

ACTUALITATE
Google Photos te ajută să-ți partajezi inteligent pozele cu prietenii

Prin cel mai nou update, Google Photos face o treabă și mai bună în a vă ajuta să vă stocați toată colecția de imagini online, iar dacă e cazul, să o partajații cu prietenii.

Există multe motive să fiți încântați de Google Photos. Serviciul de stocare pentru fotografii al celor de la Google, cu o mică restricție legată de rezoluția maximă a imaginilor, vă oferă posibiltatea de a vă stoca gratuit întreaga colecție de fotografii digitale pe care le-ați imortalizat vreodată. În plus, dacă spațiul de stocare virtual nelimitat și opțiunile de editare suprinzător de utile nu erau suficiente, gigantul din Mountain View încearcă acum să vă atragă cu o nouă componentă menită să faciliteze partajarea unui set de imagini cu un grup de prieteni prin intermediul unor albume.

Initulată simplu Shared Albums, noua funcție a fost anunțată pentru prima oară în urmă cu câteva luni, în cadrul evenimentului Nexus din luna septembrie a acestui an. Ideea din spatele noului concept este foarte similară cu cea a documentelor de pe Google Drive. Practic, după ce v-ați definit un album format din câteva poze, prin intermediul unui link trimis prin email sau partajat prin rețele sociale, mai multe persoane pot vizualiza acel album sau pot contribui la el atașând fotografii sau clipuri video noi. Similar cu un album de pe Facebook, dacă cineva adaugă conținut nou în Shared Albums, sunteți imediat notificat.

Pentru că cineva poate la fel de bine să șteargă niște imagini, dacă persoana care a creat albumul a definit astfel de drepturi, este foarte important să aveți în vedere faptul că, în orice moment, fotografiile pot fi salvate permanent în colecția voastră privată de pe Google Photos.

Deja de câteva zile, noua versiune de Google Photos cu Share Albums este disponibilă pe web, în aplicația de Android și în cea de iOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele