30 mart. 2015 | 06:17

Cum transformi un Game Boy într-o cameră Polaroid pe 8 biţi [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum transformi un Game Boy într-o cameră Polaroid pe 8 biţi [VIDEO]

Pentru că unele persoane au foarte mult timp liber, cineva s-a gândit să creeze un gadget cu numele GBG-8 capabil să imortalizeze şi să imprime momente pe 8 biţi.

Ilustrat în imaginea de mai sus este poate unul dintre cele mai originale gadgeturi pe care le-aţi văzut în ultimele luni. Este vorba un pistol capabil să facă fotografii şi să le imprime.

Deşi s-ar putea să nu fie foarte evident de ce aţi alege să distrugeţi un şi un accesoriu Game Boy Camera pentru acest proiect, ideea este una foarte interesantă, în parte datorită faptului că GBG-8 se comportă precum un aparat foto Polaroid, cu mici excepţii. Cea mai importantă deviere constă în faptul că imprimă la rezoluţie de 8 biţi fotografii digitale realizate în urmă cu câteva secunde.

Imprimanta folosită pare una de bonuri. În ecuaţie a mai intrat şi o placă programabilă , motiv pentru care rezultatul nu este cel mai atrăgător şi nici nu pare foarte andurant. Mai multe detalii despre proiect veţi găsi pe blogul lui Morozov, deşi nu a publicat încă un tutorial detaliat pe care să-l urmaţi pentru a vă crea propriul GBG-8.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele