29 aug. 2015 | 09:40

Facebook te ajută să ai fotografii mai reușite: ce schimbări aduce noul update

ACTUALITATE
Facebook te ajută să ai fotografii mai reușite: ce schimbări aduce noul update

Nu trec nici câteva zile până când cei de la Facebook lansează actualizări pentru aplicaţiile lor de mobil, dar acum şi-au adus aminte şi de varianta web.

Este foarte uşor să urci poze pe Facebook. Nu există nici o limită, iar tentaţia să-ţi urci cele câteva sute de fotografii din vacanţă este atât de mare încât puţini dintre noi rezistă tentaţiei. În plus, puteţi adăuga tag-uri cu prietenii voştri, câteva cuvinte descriptive legate de conţinut şi cam atât. În ceea ce priveşte partea de postprocesare, funcţiile foarte utile şi simplu de utilizat legate de editarea efectivă a fotografiilor nu sunt disponibile decât în aplicaţiile Facebook pentru mobil. Aşa a fost din totdeauna, până acum.

Datorită celui mai recent update integrat în Facebook pentru web, în sfârşit nu mai sunteţi nevoiţi să vă limitaţi la tag-uri şi descrieri. Partea de editare, filtrele, stickerele, decuparea şi adăugarea de mesaje în format text direct pe poze sunt disponibile şi pentru cei care folosesc Facebook pe desktop sau laptop. Filtrele sunt Vintage, Spring, Summer, Fall, Winter şi Snow. Pentru a ajunge la ele, este suficient să poziţionaţi cursorul pe o poză dintr-o postare şi, înainte să apăsaţi pe Post, să faceţi click pe pensula din colţul din dreapta jos evidenţiată cu textul Edit Photo.

Per ansamblu, opţiunile de editare sunt destul de variate, iar modul în care sunt integrate în experienţa Facebook de pe web e evident că a fost optimizat foarte bine. Stickerele vor încânta cu siguranţă foarte mulţi utilizatori, iar dacă nu urcaţi foarte multe poze simultan pentru a munci un pic la fiecare, aproape sigur vă veţi juca un pic cu ele.

În contextul în care cei mai mulţi utilizatori de Facebook navighează la nesfărşit prin Newsfeed de pe smartphone-uri sau tablete, acest update are potenţialul de a trece neobservat. În schimb, faptul că gigantul american îşi mai aduce aminte ocazional de internauţii care îşi desfăşoară majoritatea activităţilor online pe desktop nu trebuie trecut cu vederea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele