09 apr. 2015 | 06:18

Facebook Messenger se transformă într-o aplicaţie web separată de Facebook

ACTUALITATE
Facebook Messenger se transformă într-o aplicaţie web separată de Facebook

Printr-o pagină web dedicată, popularul poate fi folosit pe un Mac sau PC fără să mai intraţi pe profilul vostru de Facebook.

Indiferent dacă aveţi sau nu o voinţă de fier, este inevitabil să nu fiţi distraşi în momentul în care deschideţi o pagină de Facebook. Tentaţia de a da un pic de scroll pentru a vedea ce se ascunde câţiva centimetri mai jos este incomensurabilă. Partea bună este însă că, de acum înainte, dacă vreţi doar să vă conversaţi cu prietenii, puteţi evita website-ul Facebook.com. Astfel, nu mai aveţi treabă cu newsfeed-ul, cu pozele din vacanţă ale prietenilor, invitaţii la jocuri sau postări de meme-uri. Chiar şi dacă sunteţi în faţa unui computer, nu doar pe Messenger pe iPhone, Android sau Windows Phone, vă puteţi axa doar pe conversaţii.

Deşi au existat câteva zvonuri pe marginea acestei tranziţii radicale, surpriza a fost foarte mare când Mark Zuckerberg a anunţat noua pagină web messenger.com. Accesibilă gratuit, desigur, aceasta nu include neapărat o interfaţă revoluţionară, ci este mai degrabă o extensie a variantei pe care o vedeţi pe un iPad sau orice . Nici volumul de funcţionalitate inclus nu este remarcabil. În schimb, vă oferă un mod simplu, rapid şi curat de a purta o conversaţie fără distrageri. Pentru că aveţi mult mai mult spaţiu, puteţi parcurge schimburile de replici voluminoase mai rapid şi pentru că aspectul de ansamblu nu e de Facebook, sunt şanse mult mai mici să fiţi penalizaţi de şeful care vă urmăreşte îndeaproape activitatea.

Dacă v-aţi obişnuit cu redactarea de mesaje în interiorul ferestrei de Facebook, vă veţi bucura să aflaţi că veţi putea întreprinde această activitate mult timp de acum înainte. Aparent, nu există nici un plan pentru a înlocui complet versiunea de Facebook Messenger de pe Facebook.com cu una accesibilă separat la altă adresă. Singurul lucru la care trebuie să aveţi grijă este să dezactivaţi notificările sonore pentru că s-ar putea să vă frustreze.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele