01 apr. 2015 | 15:02

DNA îl anchetează pe investitorul care a cumpărat F64 în 2013: Cine este Noel S. Klaaus

ENTERTAINMENT
DNA îl anchetează pe investitorul care a cumpărat F64 în 2013: Cine este Noel S. Klaaus

N-am scris până acum nicio știre pe Playtech, doar am vorbit despre companii așa cum ele n-ar dori, dar azi e o zi importantă. După arestările politicienilor din România, DNA se concentrează pe un investitor străin care în 2013 a cumpărat magazinul F64.

Investitorul care a cumpărat F64 în 2013, spre finalul anului, a realizat mai multe investiții în România și în lume, profitând de naivitatea oamenilor. Acesta s-a remarcat prin oferirea unui cadou la fiecare întâlnire de business, stabilindu-și astfel o bună relație cu partenerii. Averea nu îi este cunoscută, cel puțin oficial, dar este estimată la câteva zeci de miliarde de dolari, se arată în raportul DNA. De asemenea, are o pasiune pentru animale de tracțiune, cum ar fi renii.

În 2013, în cadrul unei conferințe de presă, F64, cel mai mare magazin foto-video din România și Europa de Est, a anunțat că va fi preluat de un investitor străin. Cu câteva zile înainte de eveniment a fost comunicată informația oficial, dar fără a fi spus numele cumpărătorului. Presa a încercat în zadar să afle „pe surse” cine vrea să dea bani. Acesta s-a dovedit a fi celebrul Noel S. Klaaus, originar din Finlanda, și cu mai multe proprietăți în întreaga lume. În afară de nume, și câteva porecle în funcție de țară, și unele dintre investițiile sale, altceva nu se știe despre el.

„Eu am încercat încă din 2013 să aflu cine cumpără F64. Când am văzut comunicatul mi-am spus că doar un om fie extrem de naiv, fie extrem de bogat poate investi într-o așa piață. Mi s-au dat mai multe nume atunci, printre care și celebrul antreprenor Ister Banni din Sighetu Marmației. Toate au fost eronate”, a declarat un insider de la DNA care n-a dorit să fie citat cu nume și funcție, dar care a aflat totul despre anchetă într-o pauză de țigară.

Cei de la F64 nu au comentat în niciun fel ancheta DNA. Poate și pentru că încă se mai face mișto pe seama lor că în 2013 au fost cumpărați de Moș Crăciun (porecla de stradă a lui Noel S. Klaaus). Nici agenția de PR care a intermediat tranzacția nu a comentat aceste informații, spunând doar că pregătește un alt hit pe piața de campanii media. DNA, în schimb, zăngăne cătușele pentru a aduna corupții la ușa penitenciarului.

P.S.: În caz că ai uitat ce tip de articole semnez la Playtech, reiau: Titus A. Technicus întreține o rubrică pamflet care tratează actualitatea tech într-o notă umoristică. În altă ordine de cuvinte, știrea e falsă și DNA n-are nicio treabă cu F64. Doar politicienii și alți afaceriști îi interesează.