11 mai 2015 | 10:40

Regizorul The Avengers are cel mai bun răspuns cu privire la dependența de Internet

ACTUALITATE
Regizorul The Avengers are cel mai bun răspuns cu privire la dependența de Internet

Am vorbit deja despre The Avengers: Age of Ultron și am stabilit că e extraordinar. După un asemenea succes, te-ai aștepta ca regizorul Joss Whedon să fie mai activ ca niciodată în social media, să răspundă eventualelor dileme ale fanilor și, de ce nu, să se binedispună zilnic citind recenziile care ridică filmul în slăvi.

Totuși, acesta a renunțat la scurt timp după lansare la contul de Twitter. „Singura problemă sunt eu. Twitter dă dependență și, dacă îl am activat, trebuie să îl verific în continuu. Atunci când faci ceva chiar și după ce încetează să îți ofere plăcere, deja ai caracteristicile principale ale unui dependent. Pur și simplu am avut un mic moment de claritate în care m-am gândit că vreau să fac lucruri utile, nu să apăs butonul Twitter pentru o glumă sau pentru a citi ceva pozitiv, pentru ca apoi să mă întristez când văd că e doar ură peste tot”, a explicat acesta într-un interviu pentru Buzzfeed.

Povestea Văduvei Negre a devenit un subiect intens dezbătut de grupurile feministe. Așa cum era de așteptat, Whedon a fost asaltat cu mesaje de la reprezentatele acestor grupuri, iar noi intuim că nu au fost tocmai prietenoase. Totuși, el susține că feministele nu au avut nicio legătură cu decizia sa. „Fiecare subgrup feminist atacă și blamează celelalte grupuri feministe, în loc să se unească și să lupte împreună pentru cauză”, a completat acesta.

Regizorul susține vehement că motivul închiderii contului de Twitter nu are legătură cu criticile primite. „M-am gândit că dacă vreau să încep să scriu din nou, trebuie să merg într-un loc liniștit. Iar Twitter e cel mai neliniștit loc în care am fost vreodată”. Age of Ultron este ultimul film din serie pe care Wheldon l-a regizat, înainte de a înmâna ștafeta lui Joe și Anthony Russo, regizori ai Captain America: Civil War.