26 ian. 2015 | 08:45

DayZ e unul dintre cele mai vândute jocuri din toate timpurile, dar nu este terminat

ACTUALITATE
DayZ e unul dintre cele mai vândute jocuri din toate timpurile, dar nu este terminat

Deşi a atins un prag surprinzător de popularitate la mai bine de un an de la lansare, creatorii săi percep în continuare proiectul ca aflându-se în stadiu alpha.

DayZ este un joc lansat pentru prima oară în decembrie 2013. Ca gen, este un survival horror ce s-a comercializat în nu mai puţin de trei milioane de exemplare. Chiar dacă această cifră este surprinzătoare pentru orice tip de joc, mai surprinzătoare este atitudinea celor de la Bohemia Interactive pe marginea titlului.

În prima lună de la lansare s-a comercializat într-un milion de exemplare şi au mai trecut doar trei luni după aceea pentru depăşirea pragului de două milioane de unităţi livrate către utilizatori. Dacă titlul vă este complet străin, merită să aveţi în vedere că la bază este derivat dintr-un creat de utilizatori pentru , urmând ca ulterior să devină un titlu standalone. La mai bine de un an de la lansarea sa comercială, se află însă în stadiu alpha.

Punctele forte ale DayZ constau într-o libertate foarte mare oferită jucătorilor ce se străduiesc să supravieţuiască într-o lume fără legi. Fiecare jucător este liber să facă ce vrea în speranţa de a trăi după mai multe interacţiuni imprevizibile cu alţi jucători. Nu este nici pe departe perfect, dar cei de la Bohemia Interactive nici nu s-au mândrit vreodată că ar fi. Cu toate acestea, la un preţ de 30 de dolari per licenţă, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că abia în trimestrul patru al acestui an creatorii săi promit lansarea unei versiuni beta. În definitiv, nu se grăbesc nicăieri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele