15 dec. 2015 | 15:51

Dă drumul furiei online cu aplicația Rage, făcută de români

ACTUALITATE
Dă drumul furiei online cu aplicația Rage, făcută de români

Lansată de doi români și un jurnalist de la TechCrunch, Rage dorește să ofere un canal de defulare necenzurată a utilizatorilor de Internet. Aplicația a fost dezvoltată de Mihai Pocorschi, Bogdan Savonea și Jonathan Shieber de la Tech Crunch, potrivit Start-up.ro.

Rage funcționează prin a oferi oamenilor capacitatea de a-i lăsa să zica orice vor în mediul online indiferent dacă e acceptabil sau nu din punct de vedere social. Aplicația oferă trei funcționalități de bază ce permit utilizatorilor să își exprime nemulțumirile. Aceștia o pot face în stil propriu, pe seama altora, sau în legătură cu un anume subiect.

În primul mod de folosire, Rage Now, aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea să-și spună păsul cum vor legat de orice subiect aleg. Al doilea mod vine sub forma mesajelor unde poți să ”urlii” la alți utilizatori cât și cum vrei (deși tare mă aștept că mulți vor ajunge blocked), iar ultimul mod, Rage On va permite utilizatorilor să comenteze cu furie pe diferite teme sau personalități importante pe moment.

Tot ce trebuie să faci e să-ți creezi un cont de Twitter, cu care te vei loga în aplicație. Contul va fi anonim, iar prin intermediul Rage utilizatorii pot spune ce vor și cum vor, fără să fie cenzurați sau blocați de altcineva.

Procesul de dezvoltare al aplicației a început când Jonathan Shieber a venit în România pentru a vorbi start-up-urilor din București și Cluj despre cum să-și popularizeze proiectele prin intermediul media și a presei. Aici, acesta i-a întâlnit pe cei Bogdan Savonea și Mihai Pocorschi și a fost impresionat de proiectul lor, decizând să lucreze cu aceștia la proiectul aplicației Rage.

Echipei de dezvoltatori nu le-a fost ușor să convingă Apple să accepte aplicația pe iTunes, de vreme ce Rage are un potențial inflamator imens și poate crea probleme atunci când utilizatorii își permit să posteze multe afirmații nu foarte ”politically correct” pe threadurile aplicației. Chiar și așa, Apple a acceptat până la urmă prezența Rage pe pagina magazinului său online.

Momentan, aplicația poate fi descărcată la liber, dar e posibil ca, în viitor, dezvoltatorii să încerce cumva să capitalizeze de pe urma ei. Unele servicii și nivele de acces premium ar putea fi contra cost. Totul este doar speculație din partea mea, însă, ca să-l citez pe Bogdan Savonea: „Lumea e plină de baloane de pozitivitate cu like, inimioare, fuzzy stickers și steluțe. Cel mai valoros feedback stă de regulă la cel care te înjură.“

Aplicația o puteți descărca aici