22 iun. 2015 | 17:22

Cum te ajută cel mai mare producător de procesoare mobile să faci fotografii mai bune [VIDEO]

ACTUALITATE
Cum te ajută cel mai mare producător de procesoare mobile să faci fotografii mai bune [VIDEO]

Qualcomm a fost în atenția tuturor în ultimele luni, dar nu dintr-un motiv bun. Compania a decis să-și spele un pic imaginea și să arate tuturor că indiferent că se încălzesc sau nu, procesoarele care îi părăsesc fabrica oferă telefoanelor noastre superputeri.

Procesorul Snapdragon 810 este înconjurat de controverse de când s-a demonstrat că se încinge peste limitele normalului. Cei de la LG chiar au optat pentru modelul 808, mai slab, pentru a evita aceste situații, iar cei de la OnePlus vor folosi un 810 căruia i-au redus frecvența pentru a nu le înfierbânta telefonul.

Totuși, cei de la Qualcomm vor să facă uitate aceste întâmplări nefericite, atât prin anunțarea modelului 820, cât și prin aducerea în prim plan a unor alte funcționalități de care dispun telefoanele dotate cu cipurile companiei.

Cum unul dintre cele mai importante aspecte ale unui smartphone este camera foto, producătorul s-a decis să arate cum te ajută procesorul să faci fotografii foarte bune fără să ai un aparat foto profesional.

Într-un clip video, Qualcomm detaliază tehnologia de detecție în fază, existentă de ceva timp pe camerele DSLR. Aceasta utilizează pixeli pereche din senzor pentru a imita cu ochiul nostru stâng și cel drept sunt separați între ei. Procesorul calculează distanța de fază dintre acești pixeli pentru a determina cea mai bună poziție a lentilei. Acest tip de focalizare automată funcționează cel mai bine în condiții de lumină puternică.

Pentru situațiile în care subiectul sau mediul nu sunt atât de bine iluminate, există focalizarea laser, care se folosește de raze infraroșii pentru a captura cât mai bine subiectul fotografiat. Practic, raza infraroșie pleacă din smartphone, se lovește de obiect și se reflectă înapoi în aparat. Procesorul calculează distanța până la subiect pentru a determina poziția lentilei. Această funcționalitate a debutat pe LG G3 și este folsită și pe LG G4.

Aceste două funcționalități pot exista fie separat și alternativ, fie simultan pe smartphone-uri, dar depinde de producători ce vor să le ofere utilizatorilor. De asemenea, trebuie menționat că tehnologiile Qualcomm nu țin de camera foto, ci au doar rolul de a o ajuta să-și facă treaba mai bine.