Cum descarci şi instalezi acum Windows 10
Deşi s-a insistat destul de mult pe utilitarul de descărcare automată a Windows 10 pe sistemul vostru, îl puteţi ignora, făcând upgrade manual la noul SO.
Cei care sperau să-şi instaleze noul sistem de operare marca Microsoft pe 29 iulie au fost dezamăgiţi parţial de gigantul din Redmond în urmă cu câteva zile. La momentul respectiv, oficialii companiei americane au confirmat că propagarea Windows 10 se va realiza în etape şi veţi putea aştepta chiar şi câteva săptămâni până veţi face tranziţia. În realitate, se pare că nu este neapărat aşa.
Dacă vă număraţi printre cei care nu mai au răbdare şi vor să-şi instaleze acum Windows 10, Microsoft a publicat un utilitar la această adresă care automatizează mai multe sarcini. Printre acestea se numără upgrade-ul de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10, procesul descărcării unui ISO cu versiunea care vă încântă de Windows 10 şi realizarea unui mediu de bootare gen stick USB sau CD/DVD pentru o instalarea curată. Sistemul de upgrade, după cum v-aţi fi aşteptat, este cât se poate de facil.
Singurele măsuri de precauţie pe care aş insista sunt cerinţele minime de sistem publicate de Microsoft pentru Windows 10 şi faptul că, dacă nu veţi profita de upgrade-ul gratuit, aveţi nevoie de o cheie de instalare alfanumerică înainte de a vă apuca de orice activităţi. În ceea ce priveşte cel mai slab sistem pe care aţi putea rula Windows 10, acesta include un procesor la 1GHz, 1GB RAM, 16GB spaţiu pe hard disk pentru versiunea de 32biţi, 20GB pe hard disk pentru varianta pe 64 de biţi, o placă video certificată DirectX 9 şi un monitor ce suportă o rezoluţie minimă de 800 x 600 pixeli. O conexiune la internet este de asemenea necesară.
Menţionez că am folosit deja această uneltă pentru upgrade manual de la Windows 7 la Windows 10 şi nu am întâmpinat nici un fel de probleme.