29 aug. 2015 | 10:00

Cu Mirrativ poți transmite online tot ce faci pe telefonul tău Android

ACTUALITATE
Cu Mirrativ poți transmite online tot ce faci pe telefonul tău Android

Dacă vă aflaţi în posesia unui Android şi vreţi să vă împărtăşiţi activităţile de pe telefon online prin streaming, Mirrativ este soluţia. 

La această oră există multe aplicaţii de mobil care vă permit să faceţi streaming, două dintre cele mai importante fiind Periscope și Twitch. Până acum nu a existatl însă o aplicaţie lipsită de restricţii care să vă permită să faceţi streaming la orice activitate de pe telefon, indiferent de aplicaţia care este în prim plan. Practic, aceasta ar putea fi cea mai eficientă metodă pentru a face un tutorial pentru cineva în celălalt capăt al lumii sau pentru a face câteva demonstraţii pe diverse subiecte. În ceea priveşte funcţionalitatea pusă la dispoziţia celui care vă vizionează fluxul video, nu este cu mult diferită de cea prezentă în Twitch. Internauţii vă pot posta comentarii sau îşi pot manifesta aprecierea printr-un gest similar cu Like-ul de pe Facebook.

Mirrativ este creaţia celor de la DeNA, o companie recunoscută internaţional pentru eforturile sale la capitolul jocuri de mobil. Japonezii de la DeNA sunt atât de populari încât cei de la Nintendo au achiziţionat 10% din companie şi i-au angajat pentru titlurile lor de mobil cross-platform ce ar trebui să fie lansate în viitorul apropiat.

La capitolul disponibilitate, aplicaţia momentan se află în beta public şi poate fi descărcată de aici. Cea mai mare problemă cu perioada de test este că nu veţi putea face streaming decât în anumite ore ale zilei ce vor fi anunţate zilnic pe contul de Twitter al dezvoltatorului.

Un alt aspect negativ constă în faptul că fluxurile video generate şi transmise în timp real prin Mirrativ nu pot fi salvate pentru o vizionare ulterioară. Partea tristă este că cei de la Sony au făcut ceva similar în urmă cu aproximativ o lună, dar s-au ambiţionat să limiteze funcţionaltiatea doar la câteva dispozitive Xperia, deşi ofereau streaming la orice se întâmplă pe Android prin YouTube şi Twitch.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele