21 iul. 2015 | 11:00

Cortana nu va fi inclus în Windows 10 pentru români. Ce scuze are Microsoft?

ACTUALITATE
Cortana nu va fi inclus în Windows 10 pentru români. Ce scuze are Microsoft?

Pentru unii utilizatori, Windows 10 va veni la pachet cu Cortana, asistentul digital al Microsoft. Oferta nu va fi însă valabilă pentru români.

Într-o perioadă în care ne-am obişnuit să interacţionăm cât de cât cu Siri, Google Now sau Cortana pe smartphone, se pare că măcar noul sistem de operare Microsoft va aduce un asistent virtual pe PC-uri. Din păcate, cum Siri nu a învăţat limba română în aproape 5 ani de la lansare, se pare că nici Cortana nu va fi foarte folositoare persoanelor din România.

Dacă vă ajută cu ceva, oficialii Microsoft au nişte argumente foarte pertinente pentru această problemă. Se pare că are legătură cu personalizarea algoritmilor de inteligenţă artificială pentru fiecare ţară în care funcţionează respectivul asistent virtual.

,,Cortana este personalizat pentru a reflecta limbajul local, idiomurile şi felul de a vorbi specific fiecărei ţări. Realizăm personalitatea locală a Cortana bazându-ne pe informaţiile pe care le obţinem despre fiecare cultură, păstrând în acelaşi timp principiile universale care se află la fundaţia fiecărei pieţe. Cortana este pozitivă, încrezătoare, inteligentă şi transparentă.” Aţi fost convinşi?

La ora actuală, Microsoft a confirmat că Windows 10 va fi livrat cu Cortana în SUA, Regatul Unit, China, Franţa, Italia, Germania şi Spania. La scurt timp după, Cortana va fi utilizabilă în Japonia, Australia, Canada şi India. Ultima etapă de propagare include Brazilia, Mexic şi vorbitorii de franceză din Canada.

,,Aducerea Cortana în alte pieţe înseamnă că ştim foarte bine şi cunoaştem în profunzime ce este important pentru respectiva cultură. Nu vrem să facem presupunerea că ce este bun pentru o ţară este bun pentru toate.” Marcus Ash, Cortana Group Program Manager, a detaliat foarte bine faptul că va dura incredibil de mult până vom mai vedea şi alte ţări suportate de Cortana, inclusiv România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele