25 aug. 2015 | 11:00

Cortana, asistentul virtual Microsoft ajunge oficial pe Android

ACTUALITATE
Cortana, asistentul virtual Microsoft ajunge oficial pe Android

În mare parte, utilizatorii de Android s-au obişnuit cu Google Now, dar dacă erau în căutarea unui nou asistent virtual, acum pot apela la Cortana.

Zvonurile legate de tranziţia Cortana către Android au fost iniţiate de mult timp, dar abia la finele lunii trecute o versiune incipientă a aplicaţiei a ajuns pe internet alimentând şi mai multe speculaţiile. Din fericire, dezbaterile se pot încheia, deoarece Microsoft tocmai a lansat o versiune beta publică a respectivului asistent virtual şi oricine o poate experimenta pe propriul smartphone cu sistem de operare Android.

Din acest moment, asistentul vostru virtual de încredere poate fi Cortana. Aplicaţia se ancorează atât de mult în sistemul de operare încât este capabilă să înlocuiască Google Now chiar şi când apăsaţi pe butonul fizic Home al oricărui smartphone pe platforma Google.

În ceea ce priveşte funcţionalitatea de care este capabilă Cortana, dacă aţi folosit vreodată asistentul virtual Microsoft în Windows 10 sau pe un smartphone cu Windows Phone 8.1, opţiunile ar trebui să fi se pară foarte similare. Pe lângă iniţierea de căutări prin comenzi vocale sau realizarea de diverse sarcini legate de sistemul de operare, puteţi obţine rapid răspunsuri la întrebări simple.

Merită menţionat că cei de la Microsoft au recunoscut că în trecut a fost vorba de un beta închis pentru Cortana şi că de atunci s-au schimbat multe lucruri până la lansarea acestei versiuni publice. Cel mai important plus constă în înlocuirea destinaţiei butonului Home şi orientarea sa către Cortana. Cea mai importantă funcţie de pe Windows care nu a ajuns pe Android constă în abilitatea voastră de a zice ,,Hey Cortana” pentru a rula aplicaţii şi a activa/dezactiva funcţii de sistem.

Microsoft a promis că va face eforturi pentru a integra funcţii noi în Cortana la intervale regulate de timp şi că acesta nu este doar un experiment restrâns. Până şi faptul că momentan asistentul virtual este disponibil doar internauţilor din SUA, este o problemă temporară care se va remedia în curând.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele