09 iun. 2015 | 14:00

Copiii încearcă jocul tinereții tale și e mai amuzant decât ai crede [VIDEO]

VIDEO
Copiii încearcă jocul tinereții tale și e mai amuzant decât ai crede [VIDEO]

Cu toţii ştim că majoritatea jocurilor moderne sunt mult mai simple decât vechile voastre pasiuni, precum Contra, de acum 20 – 25 de ani.

Pentru a atrage un public cât mai larg, cele mai multe jocuri lansate la această oră fie sunt foarte simple, fie incorporează tutoriale elaborate pentru a nu frustra în nici un moment jucătorii.

În acelaşi timp, simplitatea este motivul principal pentru care cel mai nou Call of Duty se comercializează în milioane de exemplare.

În încercarea de a crea un clip amuzant pentru internauţi, echipa din spatele canalului de YouTube React a postat zilele trecute online un clip pe care îl puteţi şi vor urmări mai jos.

Acesta înfăţişează câţiva adolescenţi care încearcă să se joace pe Nintendo un titlu retro de acum 28 de ani. Este vorba de Contra, un joc arcade tip sidescroll lansat în 1987 care a intrat în istorie ca fiind unul dintre cele mai dificile jocuri create vreodată.

De dragul clipului, au fost create echipe de câte doi adolescenţi care se străduiau să termine misiuni co-op. Rezultatul este incredibil de amuzant din pricina faptului că este evident că jucătorii nu înţeleg mecanica de joc din Contra. Este necesară multă răbdare, coordonare şi precizie în mişcări, combinate cu aprecierea graficii din acea vreme.

În condiţiile în care gameplay-ul din Contra era foarte dificil şi pentru cei care l-au jucat la momentul lansării, este impresionant ce pot să fac facă din proprie iniţiativă participanţii la proiect.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele