08 feb. 2015 | 06:00

Gadgetul prin care îți controlezi computerul fără atingere: La ce este bun ControlAir [VIDEO]

ACTUALITATE
Gadgetul prin care îți controlezi computerul fără atingere: La ce este bun ControlAir [VIDEO]

Chiar dacă tastatura şi touchpad-ul unui Mac sunt foarte confortabile, aplicaţia ControlAir vă permite să vă controlaţi sistemul cu OS X prin gesturi făcute în aer.

Indiferent cât de mult vor evolua comenzile vocale şi alte metode de , nimic nu se compară cu experienţa interacţiunii cu un computer folosind mişcări de degete în aer.

Pornind de la imaginile pe care le avem în continuare în minte cu interfeţele virtuale din , ControlAir este o nouă aplicaţie gratuită de OS X pe care o puteţi folosi pentru a vă controla programele favorite de pe Mac. Aceasta a fost dezvoltată de cei de la eyeSight şi, cu toate că ar fi destul de simplu să o clasificaţi ca fiind imperfectă, creatorii ei promit actualizări regulate.

În principal, a fost gândită pentru a interacţiona cu playere de muzică şi filme. Din acest motiv, lista aplicaţiilor compatibile include iTunes, Spotify, VLC, QuickTime Player, VOX şi Rdio. Trecând însă pe această limitare importantă, nu ar trebui să dureze foarte mult până vom putea manipula şi butoanele altor interfeţe doar cu mişcări de degete realizate până la trei metri distanţă de webcam-ului unui MacBook sau iMac.

După ce aţi instalat aplicaţia folosind această adresă de Mac App Store şi aţi trecut prin calibrarea iniţială, nu trebuie decât să porniţi manual programul pe care doriţi să-l controlaţi. Eventual, s-ar putea să fie necesar şi să porniţi redarea unei melodii sau a unui film. Din acel moment, dacă aţi ridicat degetul arătător în aer, pe ecran vor fi afişate nişte butoane cu care puteţi interacţiona mişcând respectivul deget de la stânga la dreapta.

Când aţi înclinat un pic arătătorul, ca şi cum aţi vrea să-l strângeţi în palmă, aţi apăsat acel buton pe care îl aveţi activ. În cazul în care vreţi să anulaţi rapid orice sursă de zgomot, poziţionaţi acelaşi deget în dreptul buzelor în semn de linişte. Acelaşi gest va reporni sursa de muzică sau filmul la care vă uitaţi.

Nu mai rămâne decât să vedem ce ne pregătesc cei de la eyeSight pentru viitoarele iteraţii ale programului. Până acum, au făcut o treabă foarte bună în a ne stârni curiozitatea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele