09 dec. 2015 | 07:12

Comisia Europeană are o problemă majoră cu Qualcomm

ACTUALITATE
Comisia Europeană are o problemă majoră cu Qualcomm

Comisia Europeană se pare că și-a făcut un obicei din penalizarea firmelor din IT, iar cea mai recentă companie luată în vizor este Qualcomm.

Nu trebuie să fiți experți în IT pentru a conștientiza omniprezența SoC-urilor Qualcomm în cea mai mare parte a tabletelor și smartphone-urilor aflate pe piață la ora actuală. Majoritatea producătorilor de gadgeturi au arătat în ultimii ani foarte multă încredere în produsele americanilor, dar se pare că nu este nici pe departe o întâmplare. Cel puțin aceasta este opinia Comisiei Europene.

Un nou raport publicat în urmă cu câteva zile de Comisia Europeană acuză Qualcomm că ar fi abuzat de poziția sa în piața locală. Organizațiile responsabile de regularizare în această industrie sunt de părere că producătorul de cipuri a trimis pur și simplu valize de bani către la un producător important de smartphone-uri în speranța că acela va folosi în mod exclusiv SoC-uri 3G și 4G de la Qualcomm în următoarele sale creații. În plus pentru a face situația și mai gravă, pentru o perioadă de timp, Qualcomm este acuzată că ar fi vândut intenționat componente hardware sub prețul de producție cu scopul vădit de a scoate de a duce în faliment rivalul local Icera, o companie care la această oră se află în portofoliul celor de la NVIDIA.

Dacă se dovedește validitatea acestor acuze, Comisia Europeană are puterea de a penaliza cu o amendă foarte usturătoare compania Qualcomm și nu este prima oară când ar face un astel de gest. Amenințarea amenzii de la Comisia Europeană este una cât se poate de reală, dar partea interesantă este că vine la mai puțin de un an de când Qualcomm a plătit aproape un miliard de dolari în China pentru practici similare.

După publicarea raportului de către Comisia Europeană, Qualcomm are trei, patru luni pentru a dovedi că este nevinovată de acuzele de mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele