09 ian. 2015 | 17:20

CES 2015 – Philips are căşti speciale pentru iPhone și iPad cu port Lightning

ACTUALITATE
CES 2015 -  Philips are căşti speciale pentru iPhone și iPad cu port Lightning

Cei de la Philips redevin relevanţi la capitolul periferice audio, prin lansarea unora dintre primele căşti cu conector Lightning dedicate posesorilor de iPhone și iPad.

Cu o veche istorie în domeniul soluţiilor audio, în ultimii ani, cei de la nu prea au reuşit să se mai diferenţieze în oceanul de producători care scot dispozitive pe bandă rulantă. Din fericire, olandezii au găsit până la urmă o nişă care era neglijată de alte companii. Este vorba de căştile cu conector Lightning şi abilităţi avansate de redare a sunetului.

În luna septembrie a anului trecut, cei de la Philips au atins performanţa de a fi lansat primii un set de căşti dedicate exclusiv posesorilor de dispozitive Apple. Acestea purtau numele de . Acum, a sosit momentul să vedem o versiune mult mai performantă a aceluiaşi model, dotată cu acelaşi conector Lightning, dar şi cu noise cancelling activ. Deşi un sistem performant de anulare a zgomotului de fond nu necesită neapărat un consum semnificativ de energie electrică, reprezintă un avantaj enorm că noile Fidelio NC1L reuşesc să-şi tragă acea sarcină electrică dintr-un iPhone sau iPad, în locul unor baterii reîncărcabile separate. În plus, acelaşi port proprietar stă şi la baza unui convertor digital to analog pe 24 de biţi, mult mai performant decât cel inclus în orice portabil Apple.

Deşi performanţa unui modul de anulare a zgomotului de fond trebuie testată, la fel şi performanţa DAC-ului intern, efortul celor de la Philips este lăudabil. În cazul în care nu vreţi să profitaţi de partea de noise cancelling sau doriţi dezactivarea tuturor celorlalte artificii audio de care sunt capabile căştile, merită să ştiţi că există o aplicaţie gratuită de iOS care vă permite să modificaţi parametrii de funcţionare de la căştile Fidelio. Preţul de achiziţie pentru o pereche precum cea de mai sus este de 300 de dolari, similar cu al altor căşti premium.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele