29 apr. 2015 | 15:05

Build 2015 – Cele mai așteptate cinci noutăți de la Microsoft: De la Windows 10 la HoloLens

FEATURE
Build 2015 - Cele mai așteptate cinci noutăți de la Microsoft: De la Windows 10 la HoloLens

La Build 2015, Microsoft va prezenta în detaliu toate schimbările importante pe care le pregătește pentru produsele sale în 2015.

O companie care a investit sume colosale în Windows, Microsoft nu a progresat în ultimul timp la fel de rapid precum Apple sau Google. În trecut, toate acțiunile întreprinse de companie și fiecare inițiativă nouă trebuie să aibă rolul de a îmbunătăți, în orice fel posibil Windows, și de a-i întări poziția.

Orice sugestie care ar fi scos în evidență probleme cu Windows nu ar fi avut aproape nicio șansă în fața lui Bill Gates. Situația aceasta a durat mulți ani de zile, perioadă în care se presupune că numeroase inovații nu au apucat să treacă de stadiul e prototip din cauza ei.

windows 10 4 build 2015

Venirea lui Satya Nadella la Microsoft a anunțat începutul schimbării pentru gigantul din domeniul tehnologiei. Intențiile acestuia de a crea o companie axată pe sectorul cloud și pe cel mobil au fost evidente în ultimul an, perioadă în care Microsoft a început, de asemenea, să-și optimizeze serviciile și pentru alte platforme. La Build 2015, oficialii Microsoft vor discuta mai mult despre problemele cu care Microsoft s-ar putea confrunta în viitor și felul în care compania le va aborda.

Vești despre Windows 10 la Build 2015

Windows 10 va fi una dintre temele centrale ale întregii conferințe. În ultimul timp am primit numeroase informații în legătură cu viitorul sistem de operare de la Microsoft, iar la Build 2015, cei de la Microsoft vor aborda și tema aplicațiilor. După cum probabil știți, una dintre marile probleme cu care Windows s-a confruntat a fost lipsa de aplicații și de interes din partea dezvoltatorilor.

Nici chestiunea browserelor nu va fi ignorată, Microsoft urmând a furniza mai multe informații despre noul Spartan, urmașul lui Internet Explorer. Chiar și așa, după cum s-a anunțat în urmă cu ceva timp, ambele browsere vor fi introduse în noul sistem de operare. În cele din urmă, compania ar putea să anunțe o dată exactă de la care noul Windows va deveni disponibil. Deși până nu se știa exact luna, ci doar anotimpul în care va avea loc lansarea, cei de la AMD au sugerat că ar putea fi vorba despre luna iulie.

Windows 10 pe telefoanele Windows Phone build 2015

Build 2015 și detalii despre Windows 10 pe telefon

Una dintre cele mai importante chestiuni este cea a aplicațiilor pentru Windows 10 pe mobil. Mai exact, foarte mulți se întreabă cum va reuși Microsoft să atragă dezvoltatorii și să crească numărul de aplicații din magazinul online. Principalele soluții ar putea fi o serie de unelte care le vor permite dezvoltatorilor să-și porteze mult mai ușor aplicațiile de Android și iOS pe Windows, fără prea mari modificări.

Telefoanele Lumia ar putea fi aduse în prim-plan, existând șanse ca Microsoft să detalieze felul în care Windows 10 va funcționa pe dispozitivele cu ecrane mai mari. Având în vedere numărul de telefoane Lumia care vor fi lansate în curând, la Build 2015 ar putea fi prezentate mai multe detalii în legătură cu hardware-ul care va fi implementat pe acestea.

windows 10 for mobile

Ce putem afla la Build 2015 despre aplicații pentru alte platforme

Microsoft a demonstrat în ultimul an că intenționează să acorde o importanță din ce în ce mai mari și platformelor concurente. Astfel, la Build 2015 am putea în sfârșit să aflăm mai multe despre aplicațiile pentru dispozitivele Android și iOS menite să le conecteze pe acestea cu Windows 10.

microsoft office lens pe iphone

Mai multe despre Office „touch friendly“ la Build 2015

Office a jucat un rol cheie în ultimul timp în politica celor de la Microsoft, iar la Build 2015 ar putea anunța câteva moduri noi prin care acesta va deveni mai accesibil dezvoltatorilor. La fel ca și Facebook Messenger, Office ar putea deveni o platformă în curând. Printre altele, Microsoft ar putea discuta în cadrul Build și despre Azure și viitorul acestei platforme de cloud-computing.

În prezent, Microsoft folosește asistentul personal Cortana pe telefoanele cu Windows Phone de un an. Noua versiune va fi lansată odată cu Windows 10, în toamnă. Ulterior, Cortana va fi valabilă ca aplicație independentă de Windows. Dar de ceva timp a apărut un zvon conform căruia Cortana ar urma să fie disponibilă și pe iOS și Android. Dacă acesta este adevărat, Build 2015 este ocazia perfectă pentru Microsoft de a face marele anunț.

Viitorul cu HoloLens, la Build 2015

În primele demonstraţii realizate folosind HoloLens, un jucător de Minecraft avea întreaga hartă în faţa ochilor şi putea interacţiona cu ea de parcă se află pe un câmp real şi se pregăteşte să meargă la sapă. Pentru că fondatorul Microsoft nu vrea să ne limităm doar la scenarii de gaming asociate ochelarilor minune, într-o sesiune de şi-a exprimat într-un mod foarte creativ entuziasmul pentru această nouă tehnologie.

Microsoft HoloLens

Cel mai probabil, vom putea asista la o demonstrație a modului în care o aplicație Microsoft poate rula pe HoloLens, iar dacă le dăm crezare celor de la Verge, sunt șanse ca Microsoft să permită accesul dezvoltatorilor la produsul final. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante lucruri la care vă puteți aștepta să aibă loc la Build 2015. Evenimentul va începe în această seară, de la 18.30 și va dura până în data de 1 mai.