10 aug. 2015 | 11:00

Au câştigat 6,6 milioane de dolari jucând DOTA 2

Gaming
Au câştigat 6,6 milioane de dolari jucând DOTA 2

Dacă mai exista vreun dubiu în legătură cu veniturile fabuloase pe care le puteţi obţine din gaming, finala campionatului de DOTA 2 – The International ar trebui să le spulbere.

În fiecare an are loc un campionat mondial de DOTA 2 intitulat The International. Acesta este organizat de Valve, creatorii DOTA 2 şi pe lângă faptul că uneşte jucători din fiecare colţ al lumii, oferă premii substanţiale câştigătorilor. Anul acesta, de exemplu, premiile au fost în valoare de 18 milioane de dolari, în creştere de la 10 milioane de dolari în 2014. Partea cea mai frumoasă din spatele acestei sume incredibile este că vine direct de la jucătorii care prin intermediul unei achiziţii in-app ajută la stabilirea sumei.

The International 2015 s-a ţinut la Keyarena în Seattle, iar echipa câştigătoare cu numele Evil Geniuses s-a dus acasă cu 6,6 milioane de dolari. Pentru prima, anul acesta a câştigat premiul cel mare o echipă formată în mare parte din americani: Saahil “UNiVeRsE” Arora, Kurtis “Aui_2000″ Ling şi Peter “ppd” Dager din SUA, Clinton “Fear” Loomis din Canada şi, în vârstă de 16 ani, Sumail “Suma1L” Hassan Syed din Pakistan. Fiecare membru al echipei a rămas cu 1,3 milioane de dolari după ce au câştiga finala împotriva celor de la LGC Gaming. Partea interesantă a ecuaţiei este că Evil Geniuses nu au câştigat toate meciurile din campionat, iar în preliminarii au fost învinşi de CDEC, care, la final, au ieşit pe locul al doilea cu un premiu de 2,8 milioane de dolari, aproximativ 560.000 de dolari per jucător.

Cu alte cuvinte, dacă vă gândeaţi să vă faceţi intrarea în eSport, DOTA 2 s-ar putea să fie cea mai profitabilă opţiune. Nu de alta, dar The International se va desfăşura şi anul viitor în aceaşi perioadă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele