05 sept. 2015 | 12:01

ASUS ZenWatch 2 e un smartwatch care ar putea pune Android Wear la orice încheietură [FOTO]

ACTUALITATE
ASUS ZenWatch 2 e un smartwatch care ar putea pune Android Wear la orice încheietură [FOTO]

În cadul IFA 2015, ASUS și-a prezentat noua gamă de produse. Printre zecile de gadgeturi, am găsit și noul ASUS ZenWatch 2, un smartwatch care la prima vedere nu vine cu multe noutăți, dar care, la o privire mai atentă, ar putea duce la creșterea numărului de utilizatori de ceasuri inteligente.

Anul trecut, când ASUS a anunțat ZenWatch, l-am numit unul dintre cele mai frumoase ceasuri inteligente, alături de Moto 360. Pe atunci, nu avea mulți competitori – singurii care mai erau cu adevărat pe piață erau cei de la Samsung, dar până la Gear S2 toate modelele lor erau absolut urâte.

Anul acesta, nu mai putem încadra ZenWatch 2 în aceeași categorie, având în vedere designul rafinat al unor produse precum Huawei Watch, LG Urbane sau Gear S2, dar asta nu înseamnă că este un ceas pe care să-l ignori.

Designul a rămas la fel, dar noul smartwatch taiwanez vine acum cu o gamă largă de curele, din diferite materiale, dar și cu o versiune min. Hardware-ul nu este unul interesant, iar ceasul nu dispune nici măcar de un senzor pentru puls, singura monitorizarea a activității fizice făcându-se prin pedometru.

Totuși, ASUS ZenWatch 2 este un smartwatch foarte ieftin – a fost anunțat cu prețul de pornire de 150 euro. Prețul este cel mai mare atu al acestui ceas care, în ciuda unor lipsuri, cu siguranță va atrage multă lume deoarece arată ca un accesoriu vestimentar și materialele folosite nu sunt deloc ieftine.

Dacă va fi promovat cum trebuie și comercializat în mai multe țări, ceasul ar putea crește popularitatea smartwatch-urilor și ar putea ajuta la maturizarea pieței. La fel cum piața de smartphone-uri a crescut cu adevărat mulțumită modelelor ieftine, low-end, la fel și piața ceasurilor inteligente ar putea exploda mulțumită unor dispozitive care oferă suficientă funcționalitate și un design atrăgător la un preț accesibil.