17 nov. 2015 | 11:58

Apple încasează aproape tot profitul din industria smartphone-urilor

ACTUALITATE
Apple încasează aproape tot profitul din industria smartphone-urilor

Apple a stabilit un nou record, încasând aproape tot profitul din industria telefoanelor mobile.

Când vine vorba de profit în industria smartphone-urilor, compania din Cupertino se pare că nu are niciun rival. În trecut, aceasta a mai avut parte de rezultate importante (cu un an în urmă, de exemplu, încasa 85% din profitul total la nivel de industrie), însă ultimele cifre demonstrează că Apple și-a întărit și mai mult poziția.

Astfel, după cum scriu cei de la Phonearena, Apple se pare că a încasat aproximativ 94% din totalul profitului în aș treilea trimestru al anului 2015. Informațiile au fost furnizate de Canaccord, o companie care efectuează studii de piață. Rezultatul este cu atât mai impresionant dacă luăm în considerare că Apple nu deține decât 15% din piață, mult mai puțin decât marii rivali de la Samsung.

Prețul mediu al unui telefon produs de coreeni este de aproximativ 180 de dolari. Prețul unui iPhone, de cealaltă parte, a crescut în ultima perioadă de la 620 de dolari, la 670 de dolari. Samsung deține în prezent o cotă de piață de 22% și primește doar 11% din totalul profitului. Restul companiilor importante, precum Motorola, Sony, LG sau HTC au avut rezultate foarte slabe sau au înregistrat pierderi. Acesta din urmă este și motivul pentru care suma profitul exprimat în procente depășește 100%.