30 sept. 2015 | 15:18

Apple ar putea lansa un nou iPhone mai ieftin

ACTUALITATE
Apple ar putea lansa un nou iPhone mai ieftin

Apple nu a mai lansat un telefon low-end de la iPhone 5C, în 2013. Asta s-ar putea schimba în câteva luni, dacă ar fi să ne luăm după zvonuri.

Ananda Baruah, de la Brean Capital, o bancă de investiții, a declarat pentru Business Insider că Apple ar putea să lanseze un telefon mai ieftin, în primăvara anului 2016. Ar fi o mișcare ciudată din partea celor de la Apple, având în vedere că aceștia ne-au obișnuit ca lansările lor să aibă loc toamna, iar iPhone-urile lor să apară toate odată.

„Un iPhone mai ieftin ar putea reprezenta ori o variantă mai mică a unui iPhone 6, sau un telefon din materiale mai de proastă calitate, la fel ca în cazul 5C. Asta le va permite celor de la Apple să intre pe piața în plină dezvoltare a dispozitivelor cu preț mai redus”, a declarat Baruah.

Nu este pentru prima dată când analiștii au sugerat că Apple va lansa încă un telefon low-end până la apariția următorului flagship, care cel mai probabil se va numi iPhone 7. Un alt zvon sugera că Apple va lansa o variantă de patru inch derivată din iPhone 6.

Dacă se dovedește a fi adevărat, un iPhone mai mic, cu un preț redus, va fi opțiunea ideală pentru cei care își doresc să experimenteze calitatea Apple, dar nu-ți doresc neapărat un smartphone de mari dimensiuni.

Primul zvon cu privire la o potențială lansare a unui telefon mai ieftin de la Apple de ceva vreme, și ar fi trebuit să apară în martie 2015, sub numele de iPhone 6C. Cum timpul s-a scurs, zvonurile au încetat să mai circule și lumea părea că s-ar fi resemnat. Acum, totuși, avem un nou motiv să sperăm că Apple va lansa un iPhone pe care mai multe persoane și-l vor putea permite.