Alergia la WiFi – moft sau o afecţiune reală?
Deşi am auzit de multe ori în ultimii ani că undele electromagnetice ne fac rău, oare chiar poate fi adevărat alergia la WiFi cu consecinţe grave asupra sănătăţii?
[related]
În principiu, până la această oră, studiile pe marginea acestui subiect nu au fost foarte concludente, dar un tribunal din Franţa tocmai a creat un precedent foarte interesant pentru aşa-zisele afecţiuni cauzate de câmpuri electromagnetice. Hipsersensibilitatea Electromagnetică sau alergia la WiFi a fost certificată ca fiind reală în cazul unei franţuzoaice care, datorită acestui caz, pe tot restul vieţii ei, va beneficia de pensie pe caz de boală.
Femeia în cauză a afirmat în mai multe rânduri că expunerea la reţele WiFi şi alte dispozitive electronice precum televizorul sau telefonul i-a cauzat un nivel ridicat de discomfort. Ideea nu este nici pe departe nouă, dar în trecut cazurile similare înaintate către organele de jutiţie franceze au fost respinse. După stabilirea acestui precedent însă, situaţia s-a schimbat radical. Hipersensibilitatea Electromagnetică a devenit o afecţiune reală în mod oficial.
Aparent, în cazul franţuzoaicei, alergia la WiFi este atât de severă încât ea este forţată să trăiască într-un hambar dintr-un sat, cât mai departe de civilizaţie sau măcar într-o zonă în care densitatea reţelelor WiFi este semnificativ mai mică. Pentru că a câştigat procesul descris mai sus, doamna respectivă va beneficia de o pensie de 500 de euro lunar.
La nivel global, astfel de cazuri încep să fie întâlnite din ce în ce mai des. De curând, în Statele Unite, părinţii unui copil au dat în judecată şcoala la care acesta învaţă pentru că au instalat o reţea WiFi performantă care acoperă toată suprafaţa clădirii în care se desfăşoară procesul educaţional. Motivul? Din câte se pare, copilul lor suferă de EHS sau Electromagnetic Hypersensitivity, iar noua reţea WiFi i-a afectat starea de sănătate şi confortul.