10 aug. 2015 | 08:30

Această consolă portabilă îți permite să joci titlurile de pe Steam

ACTUALITATE
Această consolă portabilă îți permite să joci titlurile de pe Steam

Dacă v-aţi dorit vreodată să vă jucaţi jocuri de PC în deplasare, noul Smach Zero preinstalat cu Steam OS s-ar putea să fie consola portabilă mult visată.

Cei de la Valve, când au anunţat pentru prima oară sistemul de operare Steam OS, au dat startul unui val de sisteme de gaming intitulate Steam Box-uri. Specificaţiile respectivului concept nu au fost însă niciodată limitate la desktop-uri. Ca urmare, câteva luni mai târziu au apărut online primele imagini cu o consolă handheld intitulată Steam Boy. Aceasta din urmă reprezenta o combinaţie interesantă între controllerul oficial pentru Steam Box şi un display destul de mare poziţionat între DPad-urile analogice.

La aproape un an distanţă de la primul anunţ pe marginea acestui concept, aflăm în sfârşit o dată de lansare pentru el şi un preţ ce are mari şanse să fie cel real. Singura schimbare masivă faţă de primul moment în care am auzit de o consolă portabilă cu Steam OS este numele. Gadgetul ilustrat mai sus acum poartă numele de Smach Zero şi va fi lansat sub formă de produs de serie începând cu trimestrul patru al anului viitor. Dacă vă aflaţi printre doritori, precomenzile vor fi iniţiate pe data de 10 noiembrie anul acesta.

Punându-se foarte mult accentul pe portabilitate, merită să aveţi în vedere că nu ar trebui să vă aşteptaţi la specificaţii hardware pentru Smach Zero similare cu cele ale unui laptop. Smach Zero este construit în jurul unui display de 5 inci cu o rezoluţie nativă de 1280 x 720 pixeli. Are 4GB RAM şi o memorie internă de 32GB ce poate fi extinsă prin intermediul unor carduri SD. Din ecuaţie nu lipsesc WiFi, Bluetooth sau o ieşire HDMI. Aparent, va exista şi o versiune PRO a consolei ce va integra un modul 4G LTE.

Preţul pentru Smach Zero pe website-ul producătorului este de 299 de dolari, iar producătorul se mândreşte cu faptul că este capabilă să ruleze în condiţii optime jocuri precum Half Life 2, Dota 2 sau Civilization V.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele