17 dec. 2015 | 08:45

Nu vei mai fi nevoit să-ți pui numele real pe Facebook

ACTUALITATE
Nu vei mai fi nevoit să-ți pui numele real pe Facebook

Cea mai mare rețea socială din lume, Facebook a fost criticată în numeroase rânduri pentru o regulă care a făcut mai multe victime decât a reușit să prevină.

Dacă v-ați făcut un cont pe Facebook și ați încercat să fiți creativi când vine vorba de pseudonimul în spatele căruia v-ați fi dorit să vă ascundeți, gigantul online s-ar putea să fi prevenit cu succes astfel de experimente. În cazul în care ați crezut că ați păcălit sistemul, era foarte ușor pentru cineva să vă raporteze că folosiți un nume fals, doar pentru ca Facebook să vă blocheze accesul la platformă până în momentul în care nu ați fi trimis o poză reală cu buletinul vostru. Toate aceste măsuri aveau un singur scop, să vă oblige să folosiți numele vostru adevărat pentru profilul de Facebook.

După lungi dezbateri și proteste pe marginea acestui subiect, Facebook a decis să implementeze o excepție de la regula de mai sus sintetizată simplu ca ,,numele după care vă știe lumea”. Pentru că respectiva asociere de cuvinte implică un volum semnificativ de flexibilitate, ar trebui să reușească să prevină cu succes dezactivarea din greșeală a conturilor din cauza persoanelor care înaintează petiții malițioase către Facebook. ,,Recunoaștem că este foarte important ca această politică să funcționeze pentru toată lumea, mai ales în comunitățile care sunt marginalizate și discriminate.

În urma implementării acestui nou proiect, oficialii Facebook au devenit mai flexibili în momentul în care cineva decide să foloseacă un nume mai puțin comun. În astfel de circumstanțe, nu mai sunteți nevoiți să vă trimiteți buletinul către Facebook, deoarece identitatea voastră nu mai este verificată după normele clasice ale societății actuale. În plus, în cazurile extreme, vor fi suportate mult mai multe tiprui de documente pentru finalizare procesului de autentificare, nu doar buletine. Modul prin care cineva poate raporta numele aferent unui cont de Facebook a devenit de asemenea mai complex.

În teorie, Facebook a sperat că această politică va obliga persoanele malițioase să nu se mai ascundă în spatele anonimatului online dacă vor să agreseze verbal pe cineva. Din păcate, beneficiile nu au compensat sub nici o formă dezavantajele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele