06 dec. 2014 | 10:02

Windows 10 primește Cortana: Cum vei interacționa cu asistentul digital [VIDEO]

ACTUALITATE
Windows 10 primește Cortana: Cum vei interacționa cu asistentul digital [VIDEO]

Windows 10 primește Cortana pe desktop, asta cu câteva săptămâni rămase până la lansarea oficială a versiuni Customer Preview.

cortanahero windows 10

Cortana este asistentul virtual al celor de la Microsoft introdus în Windows Phone 8.1. Acesta este echivalentul gigantului din Redmond pentru şi, în câteva luni, va fi reinventat complet pentru a ne impresiona din spatele noului Windows 10. Chiar dacă momentan nu ştie prea multe limbi străine, dacă îşi va face treaba în engleză suficient de bine, importanţa asistenţilor virtuali în sistemele de operare clasice, pentru desktop-uri, notebook-uri şi hibride va creşte radical.

Microsoft a investit mult în Cortana şi va continua să o facă mult timp de acum înainte. Clipul de mai jos este o dovadă clară a acestui trend. În ceea ce priveşte , mai este mult de lucru, dar chiar şi în acest stadiu reuşeşte să vă apeleze contacte din agenda de Skype, să vă citească întâlnirile din calendar şi să vă permită să creaţi anumite programări. Nu se ştie momentan dacă va fi în permanenţă activă şi va asculta toate cuvintele voastre, un aspect care s-ar putea să-i sperie pe cei mai precauţi dintre noi.

Includerea acestei componente software în Windows 10 este importantă şi din prisma faptului că prea puţini dintre noi au avut ocazia să se joace până la această oră cu Cortanta, implementarea din noul sistem de operare ieşit din Redmond fiind prima ocazie. Mai mult decât atât, dacă îşi joacă cărţile cum trebuie, Microsoft s-ar putea să fi găsit reţeta perfectă pentru o interfaţă universală de interacţiune cu computerul, tabletă sau smartphone-ul din buzunar. Apple amână în continuarea aducerea lui Siri în OS X, iar Google Now există deja pe desktop-uri, dar doar în Chrome şi Chrome OS, funcţionalitatea sa fiind astfel limitată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele