23 iul. 2014 | 10:27

Vânzările Nokia, o doză de optimism pentru Microsoft

ACTUALITATE
Vânzările Nokia, o doză de optimism pentru Microsoft

Nokia a trecut oficial în portofoliul Microsoft anul acesta, iar compania americană a prezentat rezultatele privind vânzările dispozitivelor cu Windows Phone. Deși nu se compară cu cele ale Apple, Nokia a reușit să vândă 5,8 milioane de telefoane cu Windows Phone.

Nokia Lumia 930

Deși pe hârtie pare că Microsoft a vândut mai puține Windows Phone decât anul trecut, când în acest trimestru fiscal a pus pe piață 7,4 milioane de Lumia, în 2014 perioada înregistrată e cu 24 de zile mai mică. Dacă perioada ar fi fost la fel, Microsoft ar fi vândut cu 100.000 de exemplare mai mult decât anul trecut.

Oricum, piața are un ritm al ei, iar acest trimestru este cel mai puțin interesant pentru majoritatea producătorilor. Odată cu toamna, Black Friday și sărbătorile de iarnă, vânzările dispozitivelor vor crește. Anul trecut, Nokia a ajuns la 8,8 milioane de dispozitive vândute pe timpul verii și există indicații că și anul acesta va fi la fel.

Până una alta, dacă tot suntem la subiectul Windows Phone, noi vă propunem să citiți comparația noastră dintre Nokia Lumia 930 și Sony Xperia Z2. Adică războiul cameraphone-urilor. Lumia 930 e cel mai bun terminal scos până acum de Nokia.

Nokia Lumia 930

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele