21 aug. 2014 | 12:29

Unreal Engine 4 este atât de puternic, încât poate face și mediul digital să pară real [VIDEO]

ACTUALITATE
Unreal Engine 4 este atât de puternic, încât poate face și mediul digital să pară real [VIDEO]

Unreal Engine 4 poate face minuni și pe hardware mai vechi. Un dezvoltator francez a publicat videoclipuri cu scene create digital, dar pentru care n-ai fi judecat dacă le-ai crede reale.

unreale4

Dezvoltatorul francez koola a publicat recent pe YouTube câteva videoclipuri în care prezintă potențialul Unreal Engine 4, informează Slashgear. Pentru asta, el a folosit o placă video Nvidia GeForce GTX 670 și un procesor Intel i7-3770. După cum se vede, nu sunt cele mai noi piese hardware, dar el a reușit să creeze decoruri digitale foarte apropiate de realitate.

Află și: Unreal Engine 4 iti ia ochii prin doua demo-uri de PC si PS4 [VIDEO]

În videoclipurile de mai jos nu este prezentat niciun joc, doar diverse scene, în interior și afară, pentru a ilustra modul în care lumina cade pe obiecte și cum poate fi imitată mișcarea frunzelor de vânt. Sunt foarte interesante scenele de interior mai ales pentru cum lumina, care vine de la câteva surse fixe, cade pe decor. Nu există decât mișcarea camerei.


Unreal Engine 4 a fost lansat oficial în martie 2014, iar în iulie a fost publicată ultima versiune stabilă. În august 2005, Mark Rein, vicepreședinte Epic Games, a spus că lucrau la Engine 4 încă din 2003. Cu acest motor de grafic sunt țintite categoriile: console de jocuri video, PC-uri, tablete de gaming, dar și dispozitivele cu Android care folosesc procesoare Nvidia.

Mediul digital este mai aproape de realitate ca niciodată, iar căștile de realitate virtuală precum Oculus Rift vor avea o însemnătate și mai mare. Iată videoclipurile publicate de koola și ce a reușit el să facă folosind Unreal Engine 4.




Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele