29 mart. 2014 | 16:15

Un controller Philips Hue Tap Switch merge cu energie cinetică

ACTUALITATE
Un controller Philips Hue Tap Switch merge cu energie cinetică

Cei de la iau foarte în serios economia energetică, motiv pentru care, au lansat telecomanda Philips Hue Tap Switch cu energie cinetică.

philips hue tap switch energie chinetica

Becurile ecologice nu mai sunt un moft, sunt o necesitate, într-o perioadă în care costurile energiei electrice sunt exorbitante. Dacă mai avem parte şi de becuri inteligente, cu atât mai bine.

Cei de la Philips au un istoric glorios când vine vorba de , iar, de mai bine de un an, şi-au dus întregul portofoliu de astfel de echipamente la un alt nivel. Becurile din gama Hue pot lumina cu orice culoare dintr-un repertoriu de 16 milioane. Se conectează la reţeaua din casă şi pot fi controlate printr-un smartphone. Pentru cei care nu ţin atât de mult la culori, aceeaşi companie a anunţat un bec aparent obişnuit intitulat Lux. Precum becurile Hue, şi becul Lux din imaginea de mai sus se poate integra în reţea şi poate fi ajustat de la distanţă. Acesta din urmă va avea un preţ de 40 de dolari.

Apropo de ajustare, de acum înainte puteţi interacţiona cu toate echipamentele din game Hue folosind un dispozitiv intitulat Philips Hue Tap Switch. Ilustrat în partea dreaptă a imagini de mai sus, acesta funcţionează ca o telecomandă ce vă permite să alegeţi intensitatea luminoasă a becurilor din casă dintre trei opţiuni. Pe lângă faptul că mi se pare o încântare să avem telecomandă şi la becuri, magia acestui produs stă în lipsa unei baterii sau a unui cablu de alimentare. Partea de transmitere a comenzilor se realizează prin energie cinetică. Practic, în momentul în care apăsaţi pe unul dintre cele trei butoane, se generează o cantitate de energie cinetică suficientă pentru preluarea şi transmiterea comenzii. Dacă sunteţi tentat să faceţi o astfel de achiziţie, aşteptaţi-vă la o valoare de 60 de dolari, doar pentru controller.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele