13 iul. 2014 | 15:10

TrackR – cum strângi 500.000 de dolari pentru un breloc inteligent [VIDEO]

ACTUALITATE
TrackR - cum strângi 500.000 de dolari pentru un breloc inteligent [VIDEO]

Un dispozitiv de monitorizare, un tracker, a reușit să strânsă 560.000 de dolari pe Indiegogo în urma unei campanii de finanțare. Cu 12 zile înainte de finalul campaniei, TrackR sparge orice limite.

20140603190141-highquality

Poate vă întrebați (noi am făcut-o) ce poate face acest dispozitiv de a fost finanțat cu suma aceasta, prin donațiile a 8.318 oameni. Practic, e un breloc care se pune la chei în valoare de 30 dolari, ce are monitorizare GPS, pentru a nu ne mai pierde cele mai valoroase gadgeturi sau cheile de la casă. De asemenea, se poate lipi pe orice obiect, de la bicicletă la laptop, în caz că sunt furate și hoțul nu aruncă trackerul.

Funcționează prin GPS și se conectează la aplicația dedicată de iPhone și Android, care vă spune unde sunt cheile sau orice alt dispozitiv la care ați montat brelocul inteligent. Un amănunt interesant este folosirea comunității pentru ca produsul să fie unul de succes. Să zicem că sunteți foarte departe de cheile voastre sau de telefon. Printr-un sistem GPS social, dispozitivele se conectează unele la celelalte, pentru a transmite semnalul către cel care le caută.

De asemenea, TrackR funcționează și invers. Dacă pierdem telefonul, putem să scoatem cheile din buzunar și să ne sunăm pe propriul număr. Nu contează dacă device-ul este pe silent, alerta va fi auzită din orice parte a casei sunteți.

Puteți să cumpărați dispozitivul care va fi lansat anul viitor cu 30 de dolari. Dacă donați 50 de dolari, primiți două dispozitive. Pentru 95 de dolari, primiți cinci TrackR, iar cu 100 de dolari primiți 10 dispozitive.

Campania de pe Indiegogo este disponibilă la acest link. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele