24 apr. 2014 | 15:00

Toshiba Canvio AeroMobile Wireless SSD – un nou gadget care merită

ACTUALITATE
Toshiba Canvio AeroMobile Wireless SSD -  un nou gadget care merită

În conformitate cu trendul global al eliminării firelor din viaţa noastră, a anunţat noul Canvio AeroMobile Wireless SSD.

toshiba-canvio-wireless-ssd

Avem o afinitate pentru conexiuni wireless. Aceasta este atât de mare, încât ne dorim să avem şi medii de stocare fără fir, nu doar conexiuni la internet. Din acest trend face parte şi noul gadget anunţat zilele trecute de către Toshiba.

Noul AeroMobile Wireless SSD este un dispozitiv menit să ofere o soluţie centralizată de stocare pentru un număr de până la 8 clienţi. Aceştia din urmă vă pot accesa simultan, fără fire, întreaga colecţie de filme, poze şi muzică stocată pe respectivul hard disk.

În acest caz particular, noţiunea de hard disk extern este un pic forţată, având în vedere că la baza acestei creaţii se află un SSD de înaltă performanţă şi fiabilitate. Utilizarea memoriei flash este responsabilă de o durată de viaţă mai mare a datelor voastre, indiferent de câtă grijă aveţi de AeroMobile. Are doar 120 de grame şi poate fi strecurat fără probleme în buzunarul de la un sacou sau într-un ghiozdan. Acumulatorul integrat vă oferă un total de 8 ore de autonomie, pe când cititorul de carduri SD pe care îl găiţi pe margine vă ajută să faceţi un backup rapid la fotografiile din vacanţă.

Momentan, noul Toshiba Canvio AeroMobile Wireless SSD este disponibil într-o singură variantă de 128GB la 210 dolari, nu este însă exclus ca, în funcţie de rata de adopţie a acestui produs, să vedem în scurt timp şi alte capacităţi mai generoase.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele