09 dec. 2014 | 09:01

Samsung intră din nou în război cu Apple pentru aproape un miliard de dolari

ACTUALITATE
Samsung intră din nou în război cu Apple pentru aproape un miliard de dolari

Pentru că se făcea aproape un an de linişte între , sud coreeni au decis că este momentul să vină din nou la luptă cu forţe proaspete.

samsung-proces anti apple

Plecând probabil de la premiza că le merge din ce în ce mai prost pe frontul vânzărilor de smartphone-uri, cei de la Samsung s-au decis să iniţieze un nou proces împotriva Apple. De fapt este vorba de un apel pentru o decizie de plată de 930 de milioane de dolari cu care au fost amendaţi sud coreeni pe motiv că ar fi copiat elemente de design de la iPhone. Deşi au trecut mai bine de doi ani de la decizia din octombrie 2012, se pare că cei de la Samsung nu doar că nu au plătit respectiva sumă, dar sunt convinşi că au suficient de multe argumente pentru a nu o plăti niciodată.

Această nouă iniţiativă agresivă a celor de la Samsung vine la câteva luni după ce au încheiat pentru pace pe toate fronturile. Apelul gigantului asiatic a fost înaintat către Curtea de Apel din SUA şi are ca scop anularea verdictului de 930 de milioane.

Cei de la Bloomberg au documentat întregul eveniment şi au obţinut mai multe declaraţii cum că cei de la Samsung ar fi indignaţi de ideea că s-au inspirat din designul iDevice-urilor pentru propriile smartphone-uri Galaxy S. ,,Au stabilit o amendă egală cu întregul profit Samsung pentru aceste telefoane. Este absurd. Este ca şi cum ai decis să amendezi producătorul unei maşini cu întregul profit obţinut din vânzările acelei maşini pentru că a copiat designul de la suportul de pahare din bord.” În timp ce Kathleen Sullivan, reprezentantul Samsung îşi arăta frustrarea prin câteva afirmaţii pe marginea deznodământului de acum doi ani, William Lee, avocatul din partea Apple a fost cât se poate de eficient într-o declaraţie de acum câteva zile pe acelaşi subiect. ,,După doi ani, segmentul lor de piaţă s-a scufundat. În trei luni au venit pe piaţă cu ceva identic cu iPhone-ul.”

Pentru a afla deznodământul acestui apel nu merită să vă ţineţi respiraţia, deoarece va mai dura câteva luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele