04 nov. 2014 | 18:00

Aceasta poate fi cea mai bună veste de la Samsung: Galaxy S4 ar primi Android 5.0 Lollipop

ACTUALITATE
Aceasta poate fi cea mai bună veste de la Samsung: Galaxy S4 ar primi Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop va ajunge pe cele mai noi dispozitive, dar Samsung vrea să îl ofere și pe Galaxy S4.

android 5.0 lollipop samsung galaxy s4

Android 5.0 Lollipop este cea mai mare schimbare adusă acestui sistem de operare în ultimii ani, iar actualizarea nu ține doar de hardware, ci și de optimizarea făcută de companie. Samsung Galaxy S4 a fost lansat la începutul anului 2013, au trecut cele 18 luni în care compania ar fi trebuit să asigure actualizări, dar se pare că va face o excepție. Desigur, înainte de Galaxy S4 Samsung se va ocupa de Galaxy S5, Note 4 și tabletele din seria Galaxy Tab S.

Android 5.0 Lollipop va ajunge pe Samsung Galaxy S4 la începutul anului viitor, dar actualizarea s-ar putea să nu fie pentru toate versiunile. Sud-coreenii au lansat acest model cu un procesor Snapdragon 600 de la Qualcomm și cu un octa-core Exynos produs de Samsung. Această din urmă versiune va fi actualizată, cu siguranță, dar nu este certă situația pentru telefoanele cu Snapdragon 600, scrie PhoneArena. Dată fiind popularitatea Galaxy S4 s-ar putea ca Samsung să se achite de actualizare pentru toate.

Android 5.0 Lollipop este cea mai nouă versiune a celui mai popular sistem de operare. Totuși, când te vei bucura de aceasta dacă nu ai Galaxy S4 sau noile modele? Noi am alcătuit o listă pe baza declarațiilor companiilor și pe baza hardware-ului pe care îl au smartphone-urile. Actualizarea Android este întârziată mereu de companii pentru că trebuie să adapteze sistemul de operare propriilor specificații. Majoritatea folosesc interfețe proprii, cum ar fi TouchWiz de la Samsung, Sense de la HTC sau Emotion de la Huawei, apoi vor să își instaleze și aplicațiile lor. Există Galaxy S4, HTC One și Xperia Z Ultra Google Play edition care vor fi actualizate de Google. Lista completă e aici.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele