10 iul. 2014 | 18:30

Samsung are ceva probleme în licențierea tehnologiei Super AMOLED

ACTUALITATE
Samsung are ceva probleme în licențierea tehnologiei Super AMOLED

Dacă vă plac display-urile cu un contrast foarte ridicat și culori foarte saturate, display-urile Super AMOLED de la Samsung sunt probabil cea mai bună soluție.

Samsung Galaxy S5 review (32)

Faptul că un display are culori saturate și un contrast ridicat un este un lucru rău, dimpotrivă, face ca imaginile să pară mai vibrante și arată foarte bine. Unii utilizatori preferă încă ecranele de tip IPS sau cu alte tehnologii, pentru că sunt de părere că cele Super AMOLED afișează o imagine ”falsă”. Acești utilizatori reprezintă însă o mică parte din clienții pe care Samsung încearcă să îi atragă.

Dominația gigantului în domeniul dispozitivelor mobile cu Android  este însă și motivul pentru care aceștia nu reușesc să licențieze tehnologia către alți producători. Competitorii se pare că un au nici un interes în a prelua tehnologia de la Samsung.

”Momentan nu avem altă piață decât divizia de mobile pentru a vinde acest produs, aceasta este problema noastră în prezent. În cazul pieței de smartphone-uri chinezești, abia am început să ne extindem în acea direcție.” precizează CEO-ul Samsung Display, Park Dong-geun 

Desigur, companii precum HTC, Motorola, Sony sau LG nu au nevoie de alte motive pentru a îi da bani lui Samsung. Până la urmă, toți sunt în competiție pe același segment de piață, și nu are sens să își plătească competitorul, cel mai puternic de altfel. Până acum, toți cei menționați mai devreme au refuzat oferta lui Samsung pentru licențierea tehnologiei Super AMOLED, spunând că sunt mulțumiți de display-urile actuale de pe dispozitivele lor.