22 feb. 2014 | 15:02

Sailfish OS te ia prin învăluire, vine întâi ca temă de Android

ACTUALITATE
Sailfish OS te ia prin învăluire, vine întâi ca temă de Android

Chiar dacă este una dintre platformele cu o susţinere semnificativă din spate, creatorii trebuie să fie precauţi la distribuţie

jolla-sailfish-os-android-970x0

După ce, pentru câţiva ani, am analizat o piaţă formată parcă din doar trei sisteme de operare pentru mobile, 2014 este momentul în care acest domeniu va exploda prin intermediul unor noi intraţi. Firefox OS, Ubuntu, Tizen sau Sailfish OS sunt doar câteva exemple de platforme care încearcă să vă câştige ca şi clienţi.

Derivat din MeeGo, Sailfish OS, reprezintă o platformă la care o echipă de foşti angajaţi Nokia au lucrat intens mai bine de un an. Acum, pentru că partea de dezvoltare este aproape gata, mai rămâne problema atragerii utilizatorilor. Având în vedere că prea puţini dintre noi mai sunt dispuşi să experimenteze o platformă, achiziţionând un terminal nou, deloc ieftin, dezvoltatorii din spate au găsit o metodă prin care să vă ofere doritorilor o mostră de Sailfish OS. Aceasta vine sub forma unui launcher de Android care include icoane, imagini de fundal şi alte detalii de interfaţă.

În cazul în care sunteţi încântaţi de ceea ce vedeţi, vestea bună este că cei de la Jolla au reuşit deja să porteze sistemul de operare într-o formă stabilă pe o varietate destul de mare de aparate. Nu mai rămâne acum decât să sintetizeze acea experienţă de portare într-un format cât mai digerabil pentru utilizatorii obişnuiţi. În definitiv, sunt foarte mulţi care şi-ar dori să-l experimenteze fără a cumpăra singurul preinstalat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele