15 nov. 2014 | 16:00

Prynt îţi transformă smartphone-ul într-un mic Polaroid

ACTUALITATE
Prynt îţi transformă smartphone-ul într-un mic Polaroid

Indiferent cât de mult ne vom obişnui cu fotografiile stocate în format digital, un gadget precum Prynt ne va aduce din nou aminte de

prynt

Ne place să facem multe poze, indiferent dacă au sau nu o calitate foarte bună. Direcţia întregii industrii globale de smartphone-uri confirmă faptul că ne dorim camere foto video din ce în ce mai performante. Mulţi dintre noi ar vrea însă şi să imprime acele imagini de pe telefon într-un format cât mai facil şi portabil.

Aceasta este ideea din spatele unui proiect ce poartă numele de Prynt şi care este mai aproape decât v-aţi aştepta de a deveni un produs de serie. La bază, este o carcasă de telefon, destul de groasă de altfel, având în vedere că este capabilă să imprime fotografii. Nu atât de groasă însă încânt să nu poată fi strecurată într-un buzunar de dimensiuni generoase. Este menită să găzduiască mai multe tipuri de telefoane, deşi imaginile ce circulă momentan online sunt doar cu creaţii Samsung. Comunică prin Bluetooth cu smartphone-ul şi în doar 50 de secunde încălzeşte cerneala dintr-un set de hârtii speciale pentru ca la final să afişeze o fotografie de o calitate surprinzătoare.

Momentan se limitează la a găzdui doar o singură coală pentru a fi imprimată, urmând ca Prynt să poate stoca de la 10 până la 30 de coli. Tot atunci, timpul de printare a unei fotografii va scădea de la 50 la maximum 30 de secunde. Dacă nu era evident deja, acesta nu este sub nici o formă un dispozitiv dedicat tuturor utilizatorilor de smartphone-uri. În schimb, este dedicat celor cărora le este dor de ceea ce reprezenta industria . Mai mult decât atât, Prynt este pentru cei care retrăiesc altfel o experienţă când ţin o fotografie clasică în mână.

prynt

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele