24 oct. 2014 | 17:51

Project Ara va avea propriul magazin online

ACTUALITATE
Project Ara va avea propriul magazin online

Project Ara, un smartphone modular și unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale celor de la Google, va avea parte de un magazin online în stilul Play Store.

Google Project Ara

Liderul echipei care se ocupă de Project Ara a susținut de curând un interviu la universitatea Purdue din America, interviu în cadrul căruia am avut ocazia să aflăm câteva lucruri în premieră chiar de la cineva direct implicat în design-ul smartphone-ului modular. Astfel se pare că Project Ara va avea parte de propriul său magazin online care se va ocupa de comercializarea diferitelor module ce pot fi ulterior montate pe scheletul de bază.

Alături de aceste elemente, în magazinul online vor mai fi incluse recomandări dar și review-uri din partea utilizatorilor care au cumpărat astfel de module în trecut. Va exista și un kit special pentru cei ce vor dori să creeze ei înșiși module de Project Ara. Cu ajutorul Module Developer Kit oricine va putea crea module pentru Project Ara, acesta incluzând design-uri de referință, specificații și instrucțiuni.

Toți vor putea crea module pentru Project Ara

Oricine va putea crea un modul și îl va putea vinde prin magazinul online. Va fi interesant de văzut cum va imita acesta sistemul de distribuție de pe Play Store. Unde pe Play Store se pot efectua nenumărate descărcări, cu Project Ara situația va fi alta din moment ce este vorba de hardware. Vor fi lăsați utilizatorii să se ocupe singuri de producția modulelor și de comercializarea acestora, situație în care Google își va adjudeca un procent relativ mic din încasări? Sau se va ocupa chiar compania din Mountain View de producție, urmând astfel să primească un procent mult mai mare?

În ultima instanță, succesul lui Project Ara s-ar putea datora chiar celui mai mare atu: componentele interschimbabile. Înlocuirea oricărei componente stricate la un smartphone necesită prea mult timp și uneori prea mulți bani. Project Ara ar urma să rezolve toate aceste probleme dar mai avem de așteptat până în 2015 pentru a vedea smartphone-ul acesta în toată splendoarea lui.