18 aug. 2014 | 14:17

Probleme cu ultimele actualizări pentru Windows. Microsoft cere dezinstalarea

ACTUALITATE
Probleme cu ultimele actualizări pentru Windows. Microsoft cere dezinstalarea

Microsoft a trimis un pachet de actualizări pentru Windows, dar acestea s-au dovedit cu probleme mai mari decât cele pe care le rezolvă. Soluția companiei a fost să le ceară utilizatorilor să le dezinstaleze.

windows 8 probleme actualizare

Odată cu ultima actualizare pentru Windows 8.1, computerele unor utilizatori au avut de suferit. Problema este cauzată de actualizarea KB2982791. Aceasta este disponibilă pentru toate sistemele de operare, începând cu Windows Vista lansat în 2005. Pe sistemele server este începând cu Windows Server 2003. Actualizarea este gândită să rezolve vulnerabilităţi din nucleul Windows pe care un hacker l-ar putea exploata. Pentru Windows 8.1 este disponibilă din 2 august.

Află și: Suntem încă vulnerabili în fața Stuxnet. Breșa din Windows care ne transformă în victime

PCWorld informează că Microsoft investighează sursa problemei care, în unele cazuri, cauzează oprirea procesului de iniţializare a sistemului de operare. Apare mesajul de eroare Stop error 0x50 in Win32k.sys, iar cea mai sigură formă de protecție până la o remediere de la Microsoft este dezinstalarea actualizărilor KB2982791, KB2970228, KB2975719 şi KB2975331. Funcționalitatea System Restore poate fi folosită pentru a „întoarce“ sistemul de operare la o versiune mai veche. Asta dacă se mai poate, unii utilizatori au spus că au reușit folosind DVD-ul original de instalare. Alții s-au plâns pe forumuri că nu pot accesa Safe Mode.

Microsoft nu are sau nu vrea să comunice un număr estimativ de sisteme afectate, dar problema nu este deloc minoră. Asta pentru că a decis să înlăture fișierele din Windows Update și să afirme că ștergerea acestora este singura soluție disponibilă momentan.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele