06 aug. 2014 | 14:45

Prima aplicație din România care permite plata cu Bitcoin

ACTUALITATE
Prima aplicație din România care permite plata cu Bitcoin

Lokko, prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing, devine și prima aplicație din România care permite plata cu Bitcoin.

Screen Shot 2014-08-06 at 14.40.11
Lokko integrează unul dintre cele mai diverse sisteme de plată pentru o aplicație românească – serviciile de curierat în aceeași zi oferite prin Lokko pot fi plătite prin SMS, card, cash, Bitcoin și MobilPay Wallet.

Plata serviciilor de curierat cu Bitcoin, cea mai cunoscută monedă digitală descentralizată, este o premieră în ceea ce privește modalitățile de plată permise de o aplicație românească de mobil. Lokko este și prima aplicație mobilă din domeniul curieratului care se poate integra cu un sistem de plată prin portofel electronic – MobilPay Wallet –, și care permite realizarea de tranzacții prin intermediul smartphone-ului. Cu ajutorul portofelului digital, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să reintroducă permanent datele cardului la efectuarea unei tranzacții.

Beneficiile integrării sistemului de plată cu Bitcoin sunt, pe de o parte, comisioanele reduse și, pe de altă parte, procesarea foarte rapidă a tranzacției. Sistemul este securizat și elimină necesitatea unui intermediar în procesarea comenzii. Valoarea în Bitcoini a unei livrări prin Lokko se calculează direct în momentul plasării comenzii, prin intermediul Coindesk. Odată cu creșterea volumului de tranzacții, Bitcoinii vor fi automat convertiți în euro, cu ajutorul unui sistem de exchange.

Citește mai mult pe playtech.ro despre primul bancomat de bitcoini din România. 

În ceea ce privește plata prin e-wallet, pentru a procesa o comandă Lokko prin MobilPay Wallet, e necesar ca utilizatorul să aibă instalată și configurată aplicația MobilPay. Portofelul electronic MobilPay face posibilă plata online în orice moment, fără a solicita reintroducerea datelor de card, precum și selectarea cardului de credit dorit, din cele presetate în aplicație.

Aplicația poate fi descărcată pe Android aici. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele