20 ian. 2014 | 15:15

Panasonic Toughbook CF-MX3 este un hibrid compact cu unitate DVD

ACTUALITATE
Panasonic Toughbook CF-MX3 este un hibrid compact cu unitate DVD

Într-o perioadă în care ultrabook-urile sunt cele mai dorite sisteme, a decis să-şi reactualizeze linia de sisteme portabile cu Toughbook CF-MX3.

panasonic toughbook cf-mx3lead

Deşi creaţiile computaţionale ale celor de la Panasonic nu sunt foarte accesibile, motiv pentru care au un target foarte exlcusivist, e bine de ştiut că acele aparate tocmai au beneficiat de un update important.

În imaginea de mai sus, este un notebook hibrid, Toughbook CF-MX3. Primul de acest gen al celor de la Panasonic, -ul este construit în jurul unei baterii foarte generoase şi al unui nume de cod nou destul de uşor de ţinut minte, CF-MX3. Este o creaţie care, din punct de vedere al design-ului, îmi aduce aminte de Lenovo Yoga, cu toate că nu are foarte multe similarităţi cu acesta sub alte aspecte.

Toughbook CF-MX3 este un sistem portabil cu o diagonală de 12,5 inci şi o rezoluţie nativă Full HD 1080p. Promite o autonomie situată între 14 şi 15 ore departe de priză. În plus, bateria este detaşabilă, fapt ce facilitează înclocuirea ei cu uşurinţă. Vine preinstalat cu Windows 8.1, iar display-ul sensibil la atingere funcţionează la fel de bine cu degetele sau cu un stylus. Configuraţia standard este formată dintr-un Intel Core i5 tactat la 2,6 GHz, 4GB RAM şi un SSD de 128GB. Varianta Pro a aceluiaşi sistem face tranziţia la Intel Core i7 tactat la 3GHz. Conectica integrată pe marginea sa include două porturi USB 3.0, un HDMI, un VGA şi un cititor de SD-uri, pentru o greutate toală de doar 1,2 kg.

Nu se cunosc momentan nişte preţuri orientative pentru astfel de jucării, dar le vom afla şi pe acestea din 14 februarie. Aceasta este data începând cu care, în Țara Soarelui Răsare, Panasonic Toughbook CF-MX3 va ajunge în magazine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele