12 mart. 2014 | 09:45

O mamă a dat în judecată Google din cauza achiziţiilor in-app Google Play

ACTUALITATE
O mamă a dat în judecată Google din cauza achiziţiilor in-app Google Play

Deşi nu este prima oară când intră în discuţiie sistemul de , acum vorbim şi de un proces.

Google Sign proces achizitii in-app

La doar câteva zile după ce şi-a făcut un scop în viaţă din schimbarea etichetării aplicaţiilor din magazine virtuale care suportă achiziţii in-app, un subiect similar apare într-un proces intentat celor de la Google.

Achiziţiile in-app realizate necontrolat de copii sunt din nou în mijlocul atenţiei, mai ales când se reflectă în sume de plată fabuloase ce nu pot fi ocolite de părinţi. Acum facem referire la o mămică din New York care a intentat acest proces împotriva Google pentru suma deloc derizorie de 70 de dolari. Exact acea valoare a fost cheltuită de fiul ei de cinci ani pe ,,cristale” utilizabile ca monedă virtuală în jocul Marvel Run Jump Smash!. Achiziţiile in-app Google Play au fost efectuate de pe o tabletă Samsung Galaxy Tab.

Întregul argument al procesului gravitează în jurul unei probleme cât se poate de simple. Este vorba de o portiţă de 30 de minute, din momentul în care aţi instalat un program pe un dispozitiv, în care nu mai este cerută parola pentru alte descărcări sau achiziţii in-app. În aceeaşi perioadă de timp nu este necesar nici consimţământul unui adult pentru activităţi care în alt context ar fi blocate. Cazul are un precedent sub forma unui proces anti-Apple intentat pentru o fereastră similară de 15 minute care s-a reflectat în plata de pagube de 5 milioane de dolari către utilizatori care ,,s-au ars”. Tot atunci, gigantul din Cupertino a fost amendat de FTC cu suma de 32,5 milioane de dolari şi a fost obligat să-şi schimbe până la 31 martie anul acesta.

În teorie, există o setare în pagina Google Play pe care orice posesor de aparate cu Android o poate modifica – ,,use password to restrict purchases”. În acest caz particular, e foarte probabil ca mama copilului de 5 ani să nu o fi avut activă, situaţie în care ar trebui să îşi asume o parte din vină.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele