10 apr. 2014 | 22:03

Noctua lansează un nou monstru pentru răcirea procesoarelor pretențioase

ACTUALITATE
Noctua lansează un nou monstru pentru răcirea procesoarelor pretențioase

Noctua lansează un nou cooler pentru cele mai pretențioase procesoare de pe piață, și anume Noctua NH-D15.

noctua_nh_d15_1

Acesta vine pe urmele legendarului Noctua NH-D14 și dorește să aducă toate îmbunătățirile necesare acestuia, pentru a deveni cel mai dorit cooler, de către entuziaști, desigur. Nocuta NH-D14 a primit o mulțime de distincții și recomandări de la cei care l-au testat, mai bine de 350 la număr, fiind unul dintre cele mai performante sisteme de răcire la momentul actual. Desigur, cu experiența anterioară, producătorul spune că acesta este un urmaș demn de luat în seamă, și chiar dacă nu putem spune la fel până când nu îl vom vedea cum se comportă instalat într-un sistem, modelul anterior ne-a încântat cu performanțele sale, și lipsa de zgomot în funcționare.

Îmbunătățirile majore ale acestuia sunt lărgirea suprafeței heatpipe-urilor, o compatibilitate mai bună cu așezarea pe socket-urile unde modulele de memorie sunt pe ambele părți, în principal pentru LGA 2011, două noi ventilatoare ce fac mai puțin zgomot decât cele anterioare, și un sistem de montare ce a primit și el modificările necesare pentru compatibilitate maximă și pentru o prindere cât mai uniformă a radiatorului pe procesor.

Desigur, dacă e să vorbim de costuri, acesta va avea un preț apropiat de versiunea NH-D14, aproximativ 400 Lei, dacă nu puțin mai mult.

noctua_nh_d15_4