20 feb. 2014 | 07:58

Microtranzacțiile din GTA 5 au ajuns la 66,4 milioane de dolari

ACTUALITATE
Microtranzacțiile din GTA 5 au ajuns la 66,4 milioane de dolari

Rockstar Games se descurcă foarte bine cu sistemul de microtranzacții din modulul online pentru GTA 5. 

GTA 5 Microtranzactii

Microtranzacțiile din GTA 5 au generat sume foarte mari, ajutate de faptul că majoritatea utilizatorilor a jucat modul online al acestui titlu de renume. CEO-ul Rockstar Games, Strauss Zelnick a declarat într-un interviu recent că ”volumul de vânzări făcut de clienți, legat de GTA Online, reprezintă aproape jumătate din veniturile pe acest trimestru.”  Chiar dacă Rockstar nu a anunțat în mod specific suma pe care au generat-o microtranzacțiile din GTA 5, au specificat rezultatele financiare complete. Așadar din suma de 132.8 milioane de dolari, este corect să presupunem că jumătate din aceasta, după declarația CEO-ului, aproximativ 66.4 milioane au fost de pe urma achizițiilor in-game.

Succesul financiar al acestor achiziții este mai interesant dacă luăm în considerare problemele pe care jocul le-a avut cu moneda contrafăcută, probleme în urma cărora producătorul a închis sute de conturi. Rockstar Games le-a permis jucătorilor să păstreze tot ce au cumpărat. Pe de altă parte, compania a lansat în mod gratuit ultimul update, ”Valentine’s Day Massacre Special”, precum și alte update-uri minore pentru gameplay-ul online.

Există de asemenea un element pozitiv în ideea de a folosi microtranzacțiile din GTA 5, anume faptul că Rockstar nu are presiuni să lanseze un titlu nou în fiecare an, cel puțin nu la nivel financiar. Așadar, pot lucra liniștiți la următorul titlu și pot efectua câte teste doresc fără să strice franciza, așa cum se întâmplă cu alte titluri.