06 iun. 2014 | 17:10

Microsoft răspunde deciziei Chinei de a interzice Windows 8

ACTUALITATE
Microsoft răspunde deciziei Chinei de a interzice Windows 8

Microsoft nu este prea încântat să audă că guvernul Chinez spune că Windows 8 este folosit pentru a își spiona utilizatorii și a recurs la Weibo pentru a nega aceste acuzații.

Microsoft Windows China

Aparent, totul a început când China a cerut lui Microsoft să crească suportul pentru Windows XP, însă gigantul software întenționează desigur să meargă mai departe cu Windows 8, lăsând în urmă sisteme de operare precum Windows XP. Windows 8 a fost banat de pe computerele guvernamentale, citând acuzații că ar permite prezența unor elemente backdoor instalate de guvernul american pentru a obține informații ilegal.

Mirosoft nu este foarte liniștit din cauza acestor acuzații, mai ales pentru că știu că dacă acestea ar fi adevărate, ar cauza o lovitură destul de importantă asupra imaginii companiei pe termen lung și probabil foarte lung. Și aici vorbim de imaginea lui Microsoft la nivel global nu doar în China, pentru că scandalul a ajuns acum public.

Astfel, pe contul companiei de Weibo, alternativa Chinei la Facebook, au postat un contra-argument pentru această situație, citând faptul că ei nu au fost niciodată în situația de a oferi informații guvernelor, și nu au ajutat niciodată entitățile guvernamentale să obțină informații sau mai rău, să atace alte entități prin intermediul software-ului dezvoltat de ei. De asemenea organizațiile guvernamentale nu au avut niciodată autoritatea de a se inflitra în produsele dezvoltate de ei, iar informațiile despre clienții lor, sunt private, și nu le-au dezvăluit nimănui.