09 dec. 2014 | 15:14

Materialul care ar putea revoluționa industria dispozitivelor purtabile

ACTUALITATE
Materialul care ar putea revoluționa industria dispozitivelor purtabile

Folosind un material extrem de flexibil, finlandezii de la Canatu au creat un ecran tactil care poate lua orice formă și care ar putea fi folosit în fabricarea telefoanelor pe viitor.

canatu touchscreen flexibil 2

 

S-a discutat mult despre ecranele și telefoanele flexibile în ultimul timp, iar Canatu este una dintre acele companii care a lucrat cel mai mult la dezvoltarea tehnologiei folosite în fabricarea lor. Ultima creație a acestora se numește ”Carbon NanoBuds”, ea având capacitatea de a lua aproape orice formă. Acest lucru ar putea face din Carbon NanoBuds un material ideal pentru a fi folosit la dispozitivele flexibile ale viitorului.

După cum menționează chiar și cei de la Canatu pe site-ul lor, Carbon NanoBuds ar putea face posibilă crearea unor cabluri de căști tactile și montarea unui ecran tactil pe un bord de mașină curbat sau pe orice altă suprafață unde plasarea unui buton fizic este nepractică. Carbon NanoBuds le-ar da și o libertate mai mare producătorilor să implementeze design-uri futuriste.

canatu touchscreen flexibil 1 ecran

Cei de la Kyocera au mai prezentat în trecut un telefon care are un ecran extrem de flexibil. Compania a denumit telefonul Proteus după zeul din mitologia greacă capabil să-și schimbe forma. Din pozele care au apărut deja pe internet, ne putem da seama că telefonul va avea niște margini extrem de mici. Pe spatele lui Kyocera Proteus se va afla un monitor cardiac care va fi foarte util atunci când veți avea telefonul în jurul mâinii. Puteți afla mai multe despre Kyocera Proteus pe Playtech aici.