17 apr. 2014 | 11:45

Lenovo Z40 şi Lenovo Z50 – două laptopuri noi cu abilităţi de divertisment

ACTUALITATE
Lenovo Z40 şi Lenovo Z50 - două laptopuri noi cu abilităţi de divertisment

Deşi la baza, notebook-urile pot fi împărţite doar în vreo trei categorii, noile Z40 şi Lenovo Z50 reuşesc să ofere mai mult decât divertisment.

lenovo z40 lenovo Z50

Lenovo a anunţat în urmă cu câteva zile două noi sisteme care s-ar putea să vă atragă printr-o combinaţie foarte interesantă între un design atrăgător şi o configuraţie agresivă. În teorie, acestea sunt înfăţişate ca portabile pentru divertisment, dar oferă mult mai mult decât atât.

Z40 şi Lenovo Z50 sunt amândouă construite în jurul unor panouri Full HD cu unghiuri foarte bune de vizibilitate. Abilităţile de redare de conţinut audio într-un mod impresionant sunt certificate prin sigla Dolby Home Theater de pe carcasă. Partea de procesare va fi realizată exclusiv de APU-uri AMD, iar dacă bugetul vă permite veţi putea să faceţi un upgrade până la o placă video foarte capabilă la capitolul gaming, AMD R7.

În contrast cu majoritatea notebook-urilor noi de pe piaţă, Z40 şi Z50 continuă să includă unităţi optice cu abilităţi de inscripţionat DVD-uri. Grosimea în ambele cazuri este mai mică de 2,5 centimetri, conferindu-le astfel şi un grad sporit de portabilitate. Chiar dacă în mare parte vor fi extrem de similare, mare diferenţă între cele două, surprinsă foarte bine în titlu, este variaţia în diagonală de la 14 la 15 inci.

Noua serie Z va fi disponibilă, în funcţie de configuraţia aleasă, de la 580 de dolari în sus. Lenovo Z40 va putea fi văzut în magazine începând cu luna mai, iar Lenovo Z50 urmează să fie lansat din august.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele