31 aug. 2014 | 11:14

iWatch – ceasul inteligent Apple ar putea fi extraordinar de scump

ACTUALITATE
iWatch - ceasul inteligent Apple ar putea fi extraordinar de scump

Apple a anunțat un eveniment important pe 9 septembrie, cu sloganul „Wish we can say more”. Atunci, compania va anunța probabil două telefoane și un ceas inteligent. iWatch ar putea costa foarte mult.

iphone 6

Potrivit Re/code, unul dintre site-urile care oferă cele mai exacte informații despre dispozitivele Apple, șefii companiei vor să lanseze mai multe variante hardware, dintre care una va costa nu mai puțin de 400 de dolari. Re/code menționează că șefii Apple nu au finalizat încă prețurile finale.

iWatch va avea diferite variante hardware, unele mai performante, unele mai slabe. Dacă ceasul inteligent va costa 400 de dolari în Statele Unite, putem să ne așteptăm ca în România să ajungă la 1.600 de lei, enorm pentru un asemenea gadget, care nu este foarte popular pe piața din România.

iWatch nu va fi lansat pe piață imediat după prezentarea de pe 9 septembrie, așa cum s-a întâmplat cu alte dispozitive noi. iPhone a ajuns pe piață după șase luni în 2007, iar iPad a așteptat trei luni înainte să ajungă pe piață. Astfel, iWatch va fi prezent în magazine cel mai probabil la începutul primăverii.

În primul rând, se știe deja că iPhone 6 va veni în două variante, cu dimensiuni de ecran mai mari decât cele ale modelelor anterioare. Astfel, iPhone 6 va face trecerea de la 4 inch la 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Versiunea cu ecran de 4,7 inch va fi prezentată pe 9 septembrie, urmând ca cea mai mare să fie lansată ulterior.

Rezoluția va fi de 828×1472, pentru modelul cu display de 4,7 inch și 960×1704, pentru modelul de 5,5 inch.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele