08 sept. 2014 | 12:00

Noile zvonuri despre iPhone 6: Pe cel de 5,5 inci aplicațiilor vor fi ca pe iPad

ACTUALITATE
Noile zvonuri despre iPhone 6: Pe cel de 5,5 inci aplicațiilor vor fi ca pe iPad

iPhone 6 va fi prezentat mâine seară, începând cu ora 20.00, dar până atunci aflăm lucruri noi despre iPhone 6 de 5,5 inci.

iphone 6 5 5 inci

iPhone 6 va fi disponibil în două versiuni: cu ecran de 4,7 inci, care va fi încă un telefon, și de 5,5 inci, care trece în categoria phablet. Despre această versiune din urmă, 9to5mac scrie că va rula aplicațiile într-un mod similar unei tablete iPad. În modul portrait aplicațiile ar arăta la fel, dar în landscape ar avea interfața de tabletă.

Citește și: Ultimele detalii despre iPhone 6: când va fi în magazine și ce dotări va avea cu siguranță

iPhone 6 de 5,5 inci ar urma să aibă o rezoluție de 2.208×1.242 pixeli. Astfel, imaginea ar fi împărțită după cum se vede în imaginile de mai jos, fiind disponibile mai multe informații. Totuși, asta înseamnă că aplicațiile vor trebui actualizate pentru a rula bine pe noul telefon, lucru de care dezvoltatorii vor trebui să se preocupe.

Cum ar rula aplicațiile pe un iPhone 6 de 5,5 inci: Contacte, Game Center și Calendar, 

Tot 9to5mac informează că magazinele Apple și Disney, un mai vechi partener al companiei, aduc noi versiuni pentru senzorii NFC și iBeacon. Acesta din urmă este folosit de Apple pentru a monitoriza parcursul unui utilizator prin magazin și pentru a-i aduce informații și reclame atunci când este în apropierea unui produs care i-ar plăcea. NFC poate fi folosit pentru plată, iar noul iPhone ar avea un astfel de cip în el.

Până acum, Apple s-a ținut departe de NFC, o tehnologie întrucâtva populară pe telefoanele cu Android și Windows Phone. Un astfel de cip, cu un POS (point of service) compatibil, poate fi folosit pentru a efectua plăți dintr-un portofel electronic. Zvonurile despre iPhone 6 indică spre un nou domeniu pentru Apple: plata electronică, având deja parteneriate cu companii din acest domeniu.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele